Business

Det er vigtigt, at du passer på dine tænder, og opretholder en sund mundhygiejne.

Virksomhed

Tandlægerne Spentrup

Adresse

Stationsvej 17, 8981 Spentrup

Telefon

86 47 76 77

E-mail

kontakt@tandlaegernespentrup.dk

Webside

https://tandlaegernespentrup.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 16. maj

Vejen til sundere tænder

Ikke nok med at dårlig mundhygiejne kan medføre lavt selvværd, så kan du også forvolde dig store smerter, hvis du ikke tager dig godt nok af dine tænder. Sygdomme i tænderne opstår sjældent, hvis du passer godt på dine tænder og har en sund mundhygiejne.

Du kan i denne artikel få nogle af de vigtigste tips til, hvordan du opretholder en sund mundhygiejne.

Børst dine tænder

Du har hørt det siden du var barn: Børst dine tænder minimum to gange om dagen. Det er den mest effektive måde at fjerne bakteriebelægninger og opretholde en sund mundhygiejne. Ligegyldigt om du gør det morgen og aften, så er det vigtigt, at du børster i to minutter i små runde cirkler. Brug gerne en blød tandbørste, så du ikke skader dit tandkød. Hvis først tandkødet trækker sig tilbage, så vokser det ikke automatisk frem igen.

Tandlæger landet over opfordrer også til, at du efter tandbørstningen bruger tandtråd til at fjerne eventuelle madrester, som tandbørsten ikke kunne få fat i.

Gå til tandlægen

En af de bedste ting, du kan gøre, for at forbedre dine tænders sundhed, er at tage til tandlæge så ofte som muligt. Tandlægen sørger for, at dine tænder er sunde og raske, og jo hurtigere du kommer til tandlægen, desto før kan tandlægen identificere eventuelle sygdomme i din mund. De fleste danskere, som ikke har en sygdomstilstand i tænderne, skal til tandlæge med 12-24 måneders mellemrum. Hvis du føler smerte eller lignende, så er det dog vigtigt, at du tager afsted hurtigst muligt. Da tandlægen er ekspert inden for området, så kan du ligeså godt benytte dig af hans viden. Tandlægen er en af de bedste måder at holde sin mund sund og pæn.

Drik vand

Når du er tørstig, så drik vand. Vand er den væske, som er mest “venlig” overfor dine tænder og tandkød. Begræns derfor indtaget af sukkerholdige væsker som saftevand, sodavand og juice. Vandet sørger også for at rense din mund for syre- og madrester, hvilket minimere risikoen for caries. Vand er forresten også den mest effektive måde at slukke tørsten på.

Skift til en kompetent tandlæge, hvor patienten er i fokus

Det er vigtigt at have en kompetent tandlæge, som giver dig de bedste betingelser for at opretholde en sund mundhygiejne. Det er tandlægen, som har den fornødne viden om dine eventuelle sygdomme, og er derfor en stor del af din mundhygiejne.

Ønsker du at skifte tandlæge, så får du hos Tandlægerne Spentrup en behandlingsplan tilrettelagt ud fra dine behov samt økonomiske fordelagtige priser. Tandlægen med eksempelvis patienter fra Hadsund består af kompetente fagfolk, som alle har flere års erfaring indenfor alt fra rodbehandling og parodontose til proteser.