Business

Det er aldrig nemt at skulle investere i nye vinduer, og mange kan afskrækkes af det store udvalg og forskellige typer vinduer, der lige nu er på markedet.

Virksomhed

Jydsk Vindueskompagni

Adresse

Hovborgvej 17, 6623 Vorbasse

Telefon

70 10 90 99

E-mail

jvk@jvk.dk

Webside

https://jvk.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 30. juni

Tre tips til valg af nye vinduer

Når det kommer til vinduer, så er hovedreglen altid at kigge indad først og se på dit eget hjem, og hvad du ønsker af dine vinduer. Måske er topstyret vinduer fra JVK eller dreje-kip vinduer, som passer til dit hjem og din stil. Nedenfor vil du kunne læse om tre tips til dig, som skal ud og erhverve sig i nye vinduer.

Det kan betale sig at betale lidt ekstra i starten

Dit indeklima i hjemmet er stærkt påvirket af, hvordan dine vinduer er. Alt efter hvilket slags glas, du får monteret i dit vindue, så falder og styrkes energi vedligeholdelsen i dit hjem. Det energirigtige valg er ofte en mulighed, som mange overser, når de skal handle vinduer, da det er lidt dyrere end alternativet.

Forskellen på energirigtige vinduer og de almindelige vinduer, er antallet af lag, som glasset har. Normale glasruder har kun to lag, hvor energirigtige ruder har tre lag. Det ekstra lag gør, at man får et ekstra hulrum imellem glassene, hvilket har en mere isolerende effekt. På den måde holder vinduet bedre på varmen. Samtidig er man begyndt at påføre en gennemsigtig belægning på minimum en af de tre lag glas i ruden, som er med til at holde på varmen, mens den samtidig lader solen komme igennem og varme rummet op.

Der er to grunde til, at den energivenlige rude ofte ikke bliver en realitet i mange hjem. Den ene grund er, at det ekstra lag, som påføres, tager lidt mere plads, og derfor er det ikke fysisk muligt at installere den slags rude. Derudover, alt efter hvilken størrelse på ruden og hvilket vinduestype du skal have, så koster den energivenlige rude 10-15 procent mere. Dog vil man i længden kunne spare en masse penge på varme- og energiregningen, så med tiden vil pengene vende hjem igen.

Vælg det rigtige materiale til dit hjem

Når du skal vælge materiale til din bolig, så skal du tænke på primært tre ting: vedligeholdelse, pris og udseende. Ønsker du ikke at skulle vedligeholde dine vinduer så meget, så er den bedste løsning et plastik vindue, som kan rengøres og vedligeholdes med en almindelig karklud. Dernæst varierer prisen alt efter, hvilket materiale du vælger. Plastik vinduer er den billigste løsning, men passer derimod bedre til nybyggerier end til ældre byggerier. Så det er vigtigt også at tænke på udseendet af din bolig og vinduer. Ældre boliger vil efter stilen passe bedre sammen med træ-malede vinduer eller træ-alu vinduer.

Tyverisikring kan skabe trygge rammer

Du kan også overveje, om du skal tyverisikre dine vinduer. Med tyverisikret vinduer får du meget mere tryghed i hjemmet, og selvom det ikke kan holde tyven ude med sikkerhed, så vil tyverisikrede vinduer gøre, at tyven skal arbejde mere for det. En af mulighederne er at sikkerhedslime vinduerne eller et greb med sikring, så tyven ikke kan underbore vinduet. Derudover kan du laminere glasset, så skulle ruden smadres, så hænger skårene fast i listen og gør det svært at komme ind.