Business

Et gammel ordsprog lyder, at i det øjeblik en splinterny bil triller ud over kantstenen, mister den halvdelen af sin værdi. Selvom det i de fleste tilfælde er en smule overdreven, er der ikke desto mindre noget om snakken.

Virksomhed

Tjekbilsyn.dk

Adresse

Klostergade 56c, 8000 Århus C

E-mail

kontakt@heymate.dk

Webside

https://tjekbilsyn.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. november

Tips og gode råd: Sørg for at bilen holder sin værdi

Nye biler mister hurtigt værdi, og det kan være dyrt, hvis ikke du som bilejer tager dine forholdsregler. I denne artikel har vi samlet en håndfuld gode råd og tips til dig, der gerne vil gøre sit til, at din bil holder så meget af sin værdi som muligt.

Beskyt din bil mod vind og vejr

Vind og vejr kan være hårdt mod din bil, herunder både lakken og mekanikken. Især om vinteren er undervognen et udsat område, hvor vejsalt og vand kan udvikle rust, hvilket kan blive en dyr fornøjelse at slippe af med. Det siger næsten sig selv, at en aflukket garage er en god idé, så bilen ikke står udenfor, når det regner eller sner, men har du ikke plads eller adgang til at parkere bilen i tørvejr derhjemme, kan det måske være et alternativ at finde et sted i nærheden, hvor bilen kan stå i læ.

Der findes desuden massevis af tilbehør og udstyr til alverdens bilmodeller, der beskytter mod vind, vejr og kulde/varme, som du kan overveje at investere i.

Regelmæssige serviceeftersyn er godt givet ud

De fleste ved, at bilen fra tid til en anden skal til et lovpligtigt serviceeftersyn, som skal sikre, at alt er, som det skal være, og at det er sikkert, at bilen færdes på vejene. Selvom mange ser eftersynet som en udgift, der bare skal overstås, kan det faktisk være en god investering at køre forbi servicehallerne oftere, end loven kræver. Her kan du få indsigt i fejl og mangler, du måske ikke havde opdaget og få dem udbedret, inden de udvikler sig til noget alvorligere.

Det er naturligvis også en god idé, hvis du har en formodning om, at der måske er noget galt med din bil. Tag eventuelt en snak med din lokale automekaniker i synshallen i forhold til, hvor ofte vedkommende vurderer, at du bør svinge vejen forbi. Du kan finde en synshal i dit område på bileftersyn.dk.

Brug bilen, når det er nødvendigt

Det sidste råd i forhold til at sikre, at din bil holder så meget af sin værdi som overhovedet muligt, er at begrænse brugen af bilen så meget som muligt. Selvfølgelig skal du bruge din bil, når det er nødvendigt – ellers ville der jo ikke være nogen grund til at købe den.

Det der forårsager det største værditab, er dog brug og slid, herunder eksempelvis kilometertallet, hvorfor det godt kan betale sig at overveje, hvornår det er nødvendigt at bruge bilen, og hvornår cyklen eller bussen måske egentlig er at fortrække. Det vil naturligvis i høj grad afhænge af dit kørselsbehov og –mønster, men de fleste har faktisk mulighed for at spare på bilforbruget og i stedet benytte offentlig transport. På den måde sparer du også på benzinregningen.