Business

Der er rig mulighed for at reducere varmetabet i hjemmet ved blot at installere de rigtige gardiner.

Virksomhed

Gardinmontøren

Telefon

98 14 95 00

E-mail

mail@gardinmontoren.dk

Webside

http://gardinmontoren.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 28. januar

Sådan kan du reducere dit varmetab

Vinteren banker på døren, og så er der ingen tvivl om, at langt de fleste af os er interesseret i, at vores hjem er fyldt med varme. Udover at ville holde på varmen på bedst mulig vis i hjemmet, så er det også her, at vi kan spare lidt på varmeregningen, hvis vi søger at isolere varmen.

I en tid, hvor man bruger varme meget, så er det ikke til at komme uden om, at det også er et væsentligt trækplaster, at man også kan spare lidt på varmeregningen. Men hvordan isolerer man varmen på bedst mulig vis, så kan man reducere varmetabet og hygge sig, når vinteren buldrer løs udenfor, tænker du nok? Ja, du kan starte med at vende blikket mod dine gardiner.

Valg af gardiner

Det forholder sig faktisk sådan, at de rigtige gardiner kan være afgørende for, hvor meget du formår at reducere varmetabet i dit hjem. Det er måske lidt svært at tro på, at gardiner kan have en afgørende betydning, men det er faktisk tilfældet. Ser man på en gennemsnitlig dansk bygning, så er der faktisk helt op imod 48% af varmen, som forsvinder ud gennem vinduerne, og det kan vist roligt siges at være en rimelig stor procentdel. Vælger du at installere de rigtige gardiner, så kan dette tal halveres, og det er i den forbindelse, at du samtidig også opnår en stor besparelse på din varmeregning. Tænker man på miljøet, vil denne besparelse altså også betyde en mindre CO2-udledning, hvilket i sig selv er et populært trækplaster.

Hvorfor skal du vælge plisségardiner?

Plisségardiner er et yderst populært valg af gardiner til hjemmet, og det skyldes i høj grad, at de besidder en stor varmeisolerende effekt - elementet, som altså er med til at reducere varmetabet. Hvor stor en procentdel isolering, man opnår, afhænger naturligvis af brugen af gardinet, vejret og meget mere, men dette er et oplagt valg, hvis man ønsker at spare lidt på regningen, samtidig med man skaber et varmere hjem.

Nu tænker du sikkert, at det er ganske smart, at et plisségardin varmeisolerer så godt om vinteren, men hvad så med om sommeren, når gardinet er installeret hele året rundt? Det forholder sig faktisk sådan, at plisségardiner altså også har en afkølende effekt om sommeren, når solen står på sit højeste. Det er forskelligt fra gardin til gardin, men når solens stråler kæmper for at komme gennem ruden og opvarme hjemmet alt for meget, så formår nogle plisségardiner altså at absorbere op til 78% af solens stråler, så man er sikret et langt køligere rum - et element, som må siges at være at foretrække, når vi en sjælden gang imellem når de 25 grader i Danmark.