Business

Hverdagen er dyr - især når man ønsker, at der bare står lidt flere penge på kontoen hver måned.

Virksomhed

Monni

Adresse

Eli Christensensvej 53, 7430 Ikast

Telefon

81 40 51 25

E-mail

info@monni.dk

Webside

https://monni.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 2. oktober

Disse sparetips kan sikre dig flere penge på kontoen hver måned

Hvis du også er typen, der får ondt i maven, når du ser saldoen på din netbank, eller bare lever af pasta med ketchup sidst på måneden, så er der her samlet en række af de allerbedste sparetips til hverdagen, så du kan få inspiration til, hvordan du bedre kan sikre dig penge på kontoen.

Læg et månedligt budget

Hvis det kan være svært at danne sig et overblik over, hvor penge forsvinder hen, så kan det være en god idé at prøve at lave et månedligt budget. Du kan tage udgangspunkt i dine udgifter fra sidste måned og så eventuelt prøve at se, hvad det løber op i på et år. Det kommer bag på mange, hvor dyrt det egentligt er at leve, og derfor er det især vigtigt, at man får lavet et budget, så man kan holde godt øje med sin økonomi. Med et godt indblik i din økonomi kan du nu begynde at skære alt det unødvendige væk, eller bare se hvad der sker, hvis du bruger bare lidt færre penge på i teorien unødvendige ting såsom tøj, sko og lignende. Hvis man vil være stensikker på at have helt styr på sit budget, kan man via Excel, som er et simpelt værktøj, nemt holde styr på alt det, man behøver.

Spar op til uforudsete udgifter

En af de helt store dræbere på kontoen er uforudsete udgifter. Vaskemaskinen går i stykker, bilen skal til reparation, eller endnu en tandlægeregning klemmer sig ind gennem dørsprækken, og det sker for alle. Selv hvis man har lagt et budget og derfor har et godt overblik over, hvor pengene forsvinder hen, kan en enkelt uforudset udgift være det, der sender din økonomi helt ude af kurs. Uforudsete udgifter kan være svære at tage højde for, og derfor er det endnu vigtigere, at du sørger for at have penge i overskud hver måned. Man kunne med rette kalde det en ”hvis nu” post, hvis man alligevel er i gang med at ligge et budget. På den måde er man sikker på, at man altid har noget tilovers, hvis man pludseligt får en ekstraregning eller lignende. Skulle det dog ske, at du får en ekstraregning, som du ikke har penge til nu og her, så kan du på denne side finde dine muligheder for at få hjælp til finansieringen.

Gennemtænk dit madforbrug

Madbudgettet er endnu en post, hvor der kan spares mange penge. De fleste har det med at smide mad ud, hvis det er blevet kedeligt efter et par dage i køleskavet, eller hvis man har lavet for meget til aften, men meget mad kan nemt fryses ned eller puttes i køleskabet i længere tid, end de fleste tror.

En anden mulighed for at spare penge på sit madforbrug er ved er at lave madplaner. Med en madplan gør du både indkøbsturen nemmere og hurtigere, men du gør det også nemmere at undgå diverse impulskøb. For mange er det nemlig ikke selve madudgifterne, der er dyre - men mange af de impulskøb de foretager sig, mens de alligevel handler.

Få styr på el, vand og varme

Når det kommer til el, vand og varme, er der mange konkrete og praktiske ting, man nemt og hurtigt kan gøre for at spare penge. Du kan blandt andet skifte til elsparepære eller LED-pærer, købe tænd og sluk-ure, få vandsparer på din bruser eller bare droppe tørretumbleren lidt oftere. Det er også en rigtig god ide at slukke helt for varmen, hvis man ikke er hjemme i længere perioder. Er du endnu mere dedikeret samt er husejer med lidt penge tilovers på kontoen, kan du med fordel investere i nye vinduer eller ekstraisolering af dit hus. Dette nedsætter ikke blot varmeregningen men forøger også dit værdien af dit hus.

Tjek dine forsikringer

Den sidste post på listen kan være en besværlig en af overskue. Forsikringer kan nemlig virke overskuelige, og det kan være svært at sammenligne dækninger og priser på de forskellige. Mange forsikringsselskaber tilbyder både større pakkeløsninger men også enkeltforsikringer. Det kræver derfor, at man undersøger, om man har brug for alle forsikringerne, som pakkeløsningen indeholder, eller om man skal til at undersøge de forskellige enkeltforsikringer. Undersøger man ikke markedet grundigt, kan man hurtigt komme til at betale overpris for forsikringer, man et andet sted kunne få billigere. Der er dog efterhånden kommet en række guides på nettet, der gør det muligt at sammenligne forskellige forsikringer, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over markedet. At være grundig forsikret er nemlig en rigtig god investering, selvom det at komme dertil kan være lidt mere omfattende end med de andre poster på listen.