Business

Lave renter og høj beskæftigelse over hele landet giver boligmarkedet kronede dage.

Virksomhed

Nem Advokat

Adresse

Stationsparken 26.2, 2600 Glostrup

Telefon

70 20 41 61

E-mail

info@nemadvokat.dk

Webside

https://www.nemadvokat.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 8. oktober

3 ting skal du huske, når du køber bolig i Hadsund

Ejendomsmæglere og eksperter spår, at priserne fortsat vil stige over det meste af landet de næste år. Ikke nok med at vi er glade forbrugere der surfer af sted på højkonjunkturbølgen, så begyndte bankerne for nyligt at tilbyde en historiske lav rente på 0,5 %, som husejere og boligkøbere kan drage nytte af. Og renten gør det endnu mere attraktivt for danskerne at gøre boligejerdrømme til virkelighed.

Det lyder jo alt sammen meget godt, men det er vigtigt, at du ikke kaster dig hovedkulds ud i en handel, da der er nemlig mange ting, man skal være opmærksom på, når man køber bolig, advarer boligadvokater.

1. Udbudspriser og forhandling – kend dit område

Selvom bolig-prisfesten på landsplan fortsætter, gør det sig ikke gældende i alle landets kommuner: Særligt de nordjyske kommuner kæmper med at få boligerne solgt i takt med, at flere og flere flytter mod storbyerne, og ydrekommunerne dermed bliver mindre attraktive. Men for boligkøbere i netop Hadsund og omegn, kan der være hundredetusindevis af kroner at spare på en bolighandel netop nu. Det kræver ikke store søgninger på Google at finde ud af, hvad andre boliger i området bliver udbudt til, samt hvor lang liggetiden er. Med denne indsigt er det nemmere at vurdere, hvor meget du kan tillade dig at (under)byde på din potentielle drømmebolig.

Det kræver is i maven og en god forhandlingstaktik at forhandle med en garvet ejendomsmægler, og hvis ikke man selv føler sig tryg ved at kaste sig ud i dét, kan det være en god idé at alliere sig med en boligadvokat, der ikke bare tager sig af det praktiske omkring en handel, men netop også kan agere mægler og forhandler til ejendomsmægleren og med banken. Det er altid en god idé at søge køberrådgivning hos en advokat til boligkøb, fordi man dermed rådfører sig hos en ekspert der udelukkende har købers interesse for øje. Boligadvokat priser varierer alt efter hvor mange elementer af bolighandlen, man har behov for at de skal varetage.

2. Vidste du, at over 40.000 grunde i Danmark er forurenede?

Selvom flere tusinde grunde er forurenede, er ikke alle i så høj en grad, at rensning er pålagt. Men hvis grunden skal renses, koster det hurtigt flere hundredetusinde kroner. Beløb, man næppe har medregnet, når købsaftalen blev underskrevet. På Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside kan du se, om grunden du kigger på, er forurenet. Bemærk at oversigten ikke indbefatter de grunde, der kun er mistænkte for at være forurende.

3. Køb aldrig en grund, før du har nærlæst lokalplaner og servitutter

En ejendomsmægler skal ikke nødvendigvis informere om begrænsninger og regler for grunden. Det er derfor dig eget ansvar, at du har tjekket lokalplanerne, for der kan være mange begrænsninger der forhindrer, at du eksempelvis må lave tilbygninger eller bygge et skur. Det er også her du finder ud af, om en offentlig sti er planlagt til at gå igennem din grund.

Økonomi og finansiering skal også altid gennemregnes nøje, så du ikke risikere at sætte dig for dyrt. Få gode råd til økonomien ved boligkøb her.