I nærheden af hundrede mennesker deltog i Weyse-aftenen

ALS: I nærheden af hundrede mennesker deltog onsdag i Weyse-aftenen i Als kirke, som organist og sanger Anette Kjær og Als og Øster Hurup kirkers faste organist Troels Kold stod for. Samtidig blev det ny flygel i kirken taget i brug.

Arrangementet vekslede mellem solosang, oplæsning og fællessang med vægten på melodier af guldalderkomponisten C. E. F. Weyse.

Det blev Troels Kold, der sangmæssigt måtte trække det store læs, da Anette Kjær havde pådraget sig et halsonde, men hun stod for en del af oplæsningen, og begge trakterede det nyindkøbte flygel, der lydmæssigt sagtens kunne fylde kirkerummet.

Det blev en både spændende, lærerig og højtidelig aften

For at skaffe plads til flyglet, der for kendere, er i størrelse C2, har det været nødvendigt at fjerne et par bænkerækker op mod alteret i venstre side. Da kirken er fredet har menighedsrådet inden købet sogt og fået tilladelse af myndighederne til at fjerne bænkene..

Menighedsrådet har ikke selv måttet punge ud, men har fået bevilget midlerne fra provstiet, Der er tale om et 11 år gammelt Yamaha flygel.

For at fejre det ny instrument arrangeres der ”To omkring et flygel” onsdag 23. oktober og mandag 18. november. Begge aftener kl. 19. Her vil Troels Kold give smagsprøver på flyglets lyd ved at spille mindre klassiske værker, og han vil akkompagnere hustruen, tidligere kirkesanger Lene Kold, i nogle lieder og romancer, hvor flyglet også vil spille en fremtrædende rolle.

- Og så skal der selvfølgelig synges fællessange til flygel-akkompagnement, siger Troels Kold

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...