Hadsund Roklub med til Ergometer DM

HADSUND: Ergometer DM er for de fleste roklubber, vintersæsonens største event, og i år var det endnu større, fordi Danmark samtidig var vært for Europamesterskaberne.

Deltagerne fra Hadsund Roklub lod sig dog på ingen måde distrahere af den skærpede internationale konkurrence i Gladsaxe Idrætshal, hvor ikke færre end 27 forskellige nationer var repræsenteret.

Samlet vandt roerne fra Hadsund Roklub otte individuelle medaljer, fordelt på seks sølv- og to bronzemedaljer, og endvidere blev det til fuldt hus med guld, sølv og bronze i holdstafet.

Trine Toft Andersen stillede til start i senior A damer letvægt og roede sig her til sølv efter en anden dansk roer. Trine Toft Andersens store mål for sæsonen er at sikre sig en plads i den danske letvægtsdobbeltsculler, der skal søge at kvalificere sig til OL i Tokyo.

William Wisholm blev i et meget stærkt besat internationalt felt nr. 2 i U23 klassen efter en belgisk roer, og med tiden 5.59 min. kom William Wisholm for første gang ved en konkurrence under den magiske tidsgrænse på 6.00 min.

Af de over 700 startende roere i Gladsaxe var det i alt kun otte roere, der kom under de 6.00 min for 2000 meter.

Williams Wisholms mål for den kommende udendørssæson er at kvalificere sig til deltagelse ved VM i Florida.

I juniorklasserne blev det til følgende individuelle resultater:

Frederik Aksel Holmriis: sølv i Junior D drenge, årgang 2007

Kian Harati: sølv i Junior C drenge, årgang 2005

Laetitia Panero-Bommer: sølv i Junior B Women, årgang 2003

Rasmus Søndergaard Konnerup: sølv i Junior A Men LW, årgang 2001

Naja Lübeck: bronze i Junior D Women, årgang 2007

Elias Roth: bronze i Junior C drenge, årgang 2006

I stafet for hold bestående af fire roere stillede Hadsund Roklub til start med seks hold. I stafetløbene tages der hensyn til roernes alder, køn og vægt, og på den baggrund udregnes holdenes handicap. Hadsund Roklub var så beskeden at besætte alle tre podiepladser efter meget tæt konkurrence med alle de øvrige hold. Guldet tilfaldt kvartetten Gustav Overgaard Hamann, Frederik Bertelsen, Kian Harati og August Herman Wisholm. Sølvet gik til Laetitia Panero-Bommer, Lea Lübeck, Isabella Rosengren, Ida Blomstrand, og bronzemedaljerne blev hængt om halsen på Malthe Dybdahl Malling, Rasmus Søndergaard Konnerup, Agnete Munk og Zenia Hvid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...