Duoen Toke & Bjarke giver koncert hos Vildmosekoncerter i Dokkedal 11. august.

DOKKEDAL: Søndag 11. august spiller duoen Toke Møldrup, cello, og Bjarke Mogensen, accordeon, en bredt forankret koncert hos Vildmosekoncerter i Dokkedal.

Det er ret nyt, at accordeon har fået plads idet klassiske musikliv, men – som det ofte er tilfældet – er det affødt af en tilfældighed. Under de strenge vilkår i datidens Sovjetunionen gav cellisten Mstislav Rostropovich nogle koncerter i Sibirien, og her var det umuligt at opdrive et klaver til samspil, så han måtte ”tage til takke” med en accordeon, og siden har andre cellister benyttet det samspil.

Dagens duo, Toke Møldrup og Bjarke Mogensen, er begge født i 80’erne og derfor vokset op med lokale musikskoler, hvor de har fået mulighed for at udvikle deres talenter. Bjarke Mogensens instrument, accordeon, er en harmonika, hvor man kan spille melodien med begge hænder, og den funktion bringer den i nærheden af et klaver. Det gik stærkt for ham i Rønne, for som 13 årig spiller han som solist med München Symfoniorkester, og siden har vejen været brolagt med mange præmier og koncerter rundt om i Verden. Toke Møldrup har også en både tidlig og omfattende karriere. I 10 år har han været førstecellist i Copenhagen Phil, og nu spiller han solokoncerter eller – som her – i duo med Bjarke Mogensen.

Publikum hos Vildmosekoncerter har tidligere oplevet Bjarke Mogensen, idet han også spiller med i ensemblet Kottos, som senest spillede her i 2018. Her kunne man bemærke, hvordan han med sit arrangement satte sit præg på flere stykker musik.

Måske vil det gentage sig på søndag, hvor duoen spiller værker af bl.a. Vivaldi, J. S: Bach, F. Schubert og D Scarletti

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...