Startskuddet lød med stegt flæsk og oplæg af Lars Bom

HADSUND: Med støtte fra ”Velliv” foreningen har det været muligt at få sat gang i at skabe mødesteder for Mænd i Mariagerfjord kommune.

- Startskuddet lød med stegt flæsk og oplæg af Lars Bom, som ramte meget i centrum af hvad det vil sige at være menneske og have et godt liv. Ifølge Lars Bom er det at føle sig elsket en menneskelig kerneværdi og det der driver os i livet. Derfor må det - at føle sig uelsket - være modpol, og det værste der kan ske. Det ses også i undersøgelser og der italesættes meget om det at være alene, at det forkorter livet, og her er mænd særligt er i risiko, oplyser leder Tommy Sørensen.

Projektet er ikke kun et spørgsmål om ensomme mænd, men et spørgsmål om samlinger, således ensomheden ikke pludselig banker på døren.

Frivilligcenteret er godt klar over der sker noget i kommunen, og det bliver også en af opgaverne med projektet at få skabt synlighed over det der foregår.

At arrangere kun for mænd, er vel ikke helt politisk korrekt, men køn imellem er vi ikke ens og der er ting vi bedst laver kønsopdelt. Det må vel også være at have respekt for køn, at tillade man samles mænd imellem, siger Frivilligcenterets leder Tommy Sørensen.

Projektet drives af to frivillige som allerede er godt i gang med at få styr over hvad der mangler rundt omkring. Sidder du med noget der sker for mænd, så vil vi rigtigt gerne høre om det i Frivilligcenteret, så vi kan skabe så bred en oplysning som muligt, samtidig med at vi kan stable noget på benene, hvor der mangler.

Velliv har sat fokus på aktiviteter der gør en forskel i dagligdagen som kan modvirke mentale udfordringer som ensomhed, følelsen af angst, isolation, mobning og chikane. Et fokus der rammer lige i hjertet af det vi gerne vil medvirke til at modarbejde i Frivilligcenteret, og derfor var samarbejdet omkring Mænds mødesteder i Mariagerfjord lige til højrebenet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...