ALS: Et af Als’ vartegn, den 20-30 meter høje hængepil på nordsiden af landsbyens gadekær, er blevet beskåret.

Gæster, der kun kommer til byen med mellemrum, vil sikkert ikke kunne se forskel, men der er fjernet et stort antal grene, specielt på nordsiden ind mod private haver.

- Træet har, selv om det står på kanten af vand, drysset utroligt meget med blade og grene i denne sommer, også bagud i naboernes haver, siger formand for Als Borgerforening, Hans Lybæk.

Frivillige fra landsbyen har tidligere beskåret træet, men denne gang valgte borgerforeningen at lade en professionel træbeskærer foretage nedsavningen af grene.

- Det var for farligt for amatører at kravle rundt i et så gammelt træ med en motorsav, forklarer formanden.

Et stort antal frivillige hjalp til. Efterhånden som grene fra få meters højde mod toppen blev kappet af, sørgede de for for med reb at trækkene dem ned og straks få dem læsset i en container.

Manden i træet sikrede sig på vejen mod toppen med reb og bælte omkring livet og store sikre grene, og på jorden stod så et antal klar, hver gang motorsavet havde skåret sig igennem.

Arbejdet blev indledt midt på formiddagen, fredag og ved frokosttid var hængepilen i Flouen, som gadekæret kaldes lokalt, overstået. Man nåede at blive færdig, inden et kraftigt regnvejr drev over egnen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...