Hadsund Fodslaw står bag turen rundet om Birkesø på lørdag

HADSUND: Hadsund Fodslaw arrangerer - i samarbejde med Ingermann Sørensen - en vandretur omkring den nu genetableret Birkesøen i Lille Vildmose, lørdag 21. september.

- Vi mødes kl. 13 ved udkigstårnet foran indgangen til Lille Vildmosecentret på Birkesøvej 16 ved Dokkedal, hvorfra turen går ud til Birkesøen, rundt omkring den 130 hektar store lavvandede Birkesø og retur til udgangspunktet, oplyser Ingermann Sørensen. Undervejs kommer vi forbi Tofte Sø Tårnet her vil der være et velfortjent hvil, hvor der serveres Kaffe/te og kage. Turen er på ca. 8 km. Turen er ikke for gangbesværet og Ingermann Sørensen råder til at man har påklædning på efter vejret og gode trave sko, da der langs med søen godt kan være lidt fugtigt.

Alle er velkommen til at deltage, der er ingen tilmelding til turen og det er gratis at deltage i den. Dog koster kaffe/te og kage lidt. Der kan også købes sodavand.

Birkesø

blev i år 1761/62 tørlagt efter at der blev gravet en 5 meter dyb kanal, der skulle lede vandet ud af Lille Vildmose til Kattegat.

Det medførte at området blev kultiveret og nyttiggjort. Birkesø fik herefter en godt 250 år lang epoke med landbrugsdrift. I år 2007 blev Lille Vildmose fredet og genopretningen af områdets tabte natur blev indledt med højere vandstand og stop for dræninger. Søen er nu blevet genetableret efter 256 års tørlægning og er blevet en af landets fuglerigeste søer

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...