Mariagerfjord Kommune vil have flere unge til at tage en erhvervsuddannelse

MARIAGERFJORD: I løbet af dette skoleår skal 75 skoleklasser i Mariagerfjord ud på en lokal virksomhed som en del af det treårige kommunale projekt "Samspil med succes".

Fremfor såkaldte "sodavandsbesøg", hvor eleverne får en kort rundvisning og en sodavand, er der lagt op til dybtgående læringsforløb. Eleverne forbereder sig hjemmefra og løser konkrete opgaver ude på virksomhederne.

Projektet startede i slutningen af september, og de første klasser har allerede været ude i virkeligheden.

4. klasseeleverne på Assens Skole brugte rengøringsvognen, bagte småkager og prøvede støttestrømper, da de forleden besøgte plejecentret Bernadottegården i Hadsund.

6. klasserne har fyldt hylder op og regnet på fortjenester i Rema 1000 og SuperBrugsen, fortæller erhvervsplaymaker i Mariagerfjord Peter Bertelsen, der laver aftalerne med det lokale erhvervsliv.

7. C,’s besøg på PowerCon bød dog ikke på nogen opgaver.

Eleverne har først taget hul på fysikundervisningen efter sommerferien, og de havde derfor kun nået at forberede sig med et kort forløb om strøm.

Peter Bertelsen medgiver, at klassen formentlig havde fået mere ud af besøget, hvis eleverne havde været et par år ældre.

- Vi er i år et og gik i gang i sidste uge. Vi starter helt fra bunden, så det er "learning by doing".

- Nogle virksomheder vil også være mere "hands on" end andre. Men det er nogle af de ting, vi vil tage med, når vi senere holder et fyraftensmøde og evaluerer med virksomhederne, siger Peter Bertelsen.

Det vigtigste er, at eleverne møder nogle rollemodeller ude på virksomhederne, bemærker han.

- Som Mikkel fra PowerCon, der startede som elektriker og fik mod på mere. Da 6. klasserne var på besøg i SuperBrugsen mødte de en souschef, der tre år tidligere var startet som salgsassistent. Jeg tror, mulighederne i detailhandlen var lidt af en øjenåbner for mange af eleverne.

- Mange ser gymnasiet som den sikre vej til et råderum af uddannelser. Det handler om at give dem blik for, at vejen også ligger åben med en erhvervsuddannelse, siger Peter Bertelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...