Unge i Mariagerfjord kan glæde sig til en hel dag med upcoming musikere og jævnaldrende foredragsholdere med noget på hjertet

HOBRO: En hel dag med gratis musik, underholdning og lærerige indslag. Det er, hvad unge mellem 13 og 25 år kan se frem til, når Mariagerfjord Ungdomsråd på lørdag blænder op for kommunens nye kultur- og ungdomsfestival, Aftryk, i parken foran ungdomsskolen i Hobro på Christiansgade.

Festivalen er gratis, og ungdomsskolen sørger for busser til oplandet, så alle unge i Mariagerfjord kan komme med.

- Det grundlæggende tema vil være fællesskabet og dét at sætte et aftryk, som navnet også indikerer. Derfor er det nøje overvejelser, der er til grund for vores valg af kunstnere og indslag. Det er nogle unge mennesker med noget på hjertet, som de gerne vil dele ud af, fortæller Clara Engberg Christensen fra Mariagerfjord Ungdomsråd.

Dagen begynder klokken 10 med gratis, fælles morgenmad på pladsen.

Herefter går den 21-årige Mads Marius på scenen. Han er kendt for sine videoer på YouTube, hvori han sætter fokus på emner som selvværd, karakterer, mobning og sociale medier.

Også blogger Josefine Valentin og lokalpolitiker Casper Hedegaard lægger vejen forbi og holder foredrag.

De unge kan også møde Rachel Röst - stifter af nonprofit-organisationen ”Læs for Livet.”

Mads de Krak, der er en af landets yngste komikere, sørger for, at lattermusklerne bliver rørt. Det hele krydres med et bredt musikprogram.

Mariagerfjord Pigekor og Hobro Garden sørger for det lokale islæt. Ungdomsrådet har også inviteret popsangeren Milbo til at optræde.

Flere af de unge vil formentlig også se frem til at høre kunstneren Toko, der er blevet spillet på P3. DJ’en Faustix sørger for at slutte festen med manér, når han går på scenen klokken 21.

På pladsen stiller ungdomsskolen op med sin grejbank og tilbyder blandt andet klatring. Det bliver også muligt at snakke med Hobro Ungdomsskolens sexualister eller besøge en stand om FN’s Verdensmål og klimaforandringerne.

Dagen igennem kan der købes forplejning fra en opstillet pølsevogn og salat- og morgenmads-bar.

Festivalen er alkohol- og røgfri. Vagter på festivalen vil sikre at reglerne bliver overholdt, oplyser de unge arrangører.

Der vil være mulighed for at blive hentet og bragt til festivalen i ungdomsskolens busser. Det kræver ikke tilmelding.

Der er stoppested i Øster Hurup, Als, Hadsund, Assens, Mariager, Skjellerup, Arden, Vebbestrup og Valsgaard. Du kan se køreplanen på Mariagerfjord Ungdomsskoles Facebookside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...