Disker op med dansk drama og svimlende kærlighedshistorie

SKØRPING:

Før Frosten

Før Frosten er en dramatisk fortælling i 1850’ernes Danmark. Familien, som består af den fattige husbond Jens og hans voksne børn, bor et sted ude på landet. Her hersker dyb armod og trange kår i den gamle rønne, og da endnu en vinter står for døren, er Jens tvunget til at træffe en svær beslutning. Hvis familien skal overleve vinteren, må han nødvendigvis indgå en pagt med storbonden på den nærliggende gård. Selvom han allerede har en stiltiende aftale med en af egnens unge karle, som har kastet sin kærlighed på Jens’ eneste datter, Signe, så tegner den kommende pagt med den mere velhavende storbonde til at kaste store fordele af sig for Jens og resten af hans familie.

Stik mod Signes vilje lover Jens, at lade datteren indgå i den aftalte pagt og snart kastes familien ud i dyb splittelse. Hvor langt kan Jens gå for at redde sine børn, og hvor meget kan man byde dem, for at sikre sin egen agtelse? I filmens hovedroller, Jesper Christensen, Ghita Nørby og Clara Rosager. Filmen har Danmarkspremiere i Kinorevuen den 10. januar.

Cold War

Cold War er en svimlende kærlighedshistorie om to mennesker med meget forskellig baggrund og vidt forskellige temperamenter. De er helt forkerte for hinanden, men er alligevel via passionen og musikken dømt til at blive ved med at søge hinanden. En umulig kærlighedshistorie i en umulig tid, der udspiller sig under den kolde krig i 1950’ernes Polen, Berlin, Jugoslavien og Paris.

Cold War vandt prisen for bedste instruktion ved filmfestivalen i Cannes, og er Polens kandidat til årets Oscar-uddeling.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...