Hadsund-virksomhed viste sig frem på messe i Berlin

HADSUND: Der er et stort potentiale for salg af dansk økologi til foodservice-markedet i Tyskland.

Derfor var Hadsund-virksomheden DAVA Foods mellem de 13 danske virksomheder, der sammen med Landbrug & Fødevarer og Eksportrådet var Berlin i sidste uge på et eksportfremstød i den tyske hovedstad.

Over 170.000 berlinere spiser hver dag i en kantine. Og netop i Berlin har man fra politisk side valgt at sætte fokus på økologi i offentlige kantiner, ligesom der arbejdes på at åbne et stort, økologisk madhus i 2020, som skal rådgive køkkener i forhold til økologisk omlægning.

- Både i Berlin og i flere delstater i Tyskland arbejdes der politisk på at øge den økologiske andel i de offentlige køkkener; herunder børnehaver, skoler, offentlige kantiner og catering til offentlige arrangementer, siger Tanja Asmussen, der er eksportrådgiver hos den danske ambassade i Tyskland.

Hun fortsætter: - I kraft af sin størrelse har Berlin mulighed for at fastsætte sine egne økologiske standarder og mål i de offentlige institutioner og har derfor mulighed for at sætte dagsordenen indenfor økologi i den tyske, offentlige bespisning og i storkøkkener generelt. Desuden ser vi også flere private aktører som fx Vattenfall aktivt tage førertrøjen på i øko-debatten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...