53 unge besøgte Danish Crown i Horsens og derefter Hobro-virksomhederne Hydrogen Valley og Hy Balance

HOBRO: En flok på ikke færre end 53 hhx-elever på Tradium Mariagerfjord blev en smule klogere på slagtning og brintproduktion under to virksomhedsbesøg.

Turen gik til gigantslagteriet Danish Crown i Horsens og derfra til Hydrogen Valley Hy Balance i Hobro.

- Det ligger i hhx-uddannelsens dna at arbejde anvendelsesorienteret og med virksomhedsnære problemstillinger, forklarer lærerduoen Tina Knuth og Kim Byrial, der henholdsvis underviser i virksomhedsøkonomi og international økonomi på Tradium Handelsgymnasiet i Mariagerfjord.

Danish Crown

Formålet med besøgene var for de 53 elever at knytte teori om værdikæder og logistik med praksis ved at studere forholdene på Danish Crowns topmoderne slagteri i Horsens.

Og efterfølgende gjorde eleverne status på den grønne omstilling Hydrogen Valley i Hobro.

På Danish Crown, der er Europas største svineslagteri, kørte produktionen i højeste gear på grund af de stigende afregningspriser på svinekød.

Eleverne fik et rigtigt godt indblik i, hvordan en så stor produktionsvirksomhed fungerer.

Merkantile kompetencer i spil

De fik hermed mulighed for at sætte deres merkantile kompetencer i spil.

- På Handelsgymnasiet Mariagerfjord giver vi blandt andet eleverne en lang række handelsmæssige og økonomiske kompetencer, som øger deres forståelse for, hvordan virksomheder optimerer produktion, logistik og distribution.

- Der var derfor spændende for eleverne at se, hvordan det foregår i praksis, fremhæver Tina Knuth, der underviser i virksomhedsøkonomi.

Hydrogen Valley

Efter det spændende slagteribesøg gik turen til Hydrogen Valley, hvor administrerende direktør Søren Bjerregaard blotlagde perspektiverne ved brintproduktion.

- En spændende ny energikilde, som kan bringe Hobro på verdenskortet i løbet af få år.

- Foredraget flugter meget fint med handelsgymnasiets fokus på innovative og bæredygtige løsninger i virksomhederne, fremhæver Kim Byrial, der underviser de unge mennesker i international økonomi.

Hy Balance

Skoledagen sluttede med et besøg hos Hy Balance i Hobro, hvor eleverne fik et førstehåndsindtryk af, hvordan brintproduktion i stor skala kan komme til at foregå.

- Vi er på handelsgymnasiet meget taknemmelige for, at virksomhederne på den måde åbner for besøg - ikke mindst kommunens egne virksomheder.

På kort sigt er det et win for eleverne - på langt sigt er jeg sikker på, det er et win-win for begge parter, bedømmer Kim Byrial.

Tradium

Som uddannelsesmæssigt kraftcenter udbyder Erhvervsskolen Tradium en række ungdoms-, voksen- og efteruddannelser inden for det merkantile og tekniske område: hhx, htx, eux, eud og amu.

Skolen beskæftiger ca. 460 medarbejdere.

Den underviser 2900 årselever på syv adresser i Randers, Hobro og Pederstrup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...