Otte innovative arkitekter fra nogle af landets førende tegnestuer er vendt hjem fra et internationalt arkitektseminar i Portugal arrangeret blandt andre af gulvvirksomhed Timberman i Hadsund

HADSUND: Otte innovative arkitekter fra nogle af landets førende tegnestuer - heriblandt Big og Cobe - er netop vendt hjem fra et internationalt arkitektseminar i Portugal arrangeret af den danske gulvvirksomhed Timberman i Hadsund i samarbejde med den portugisiske korkproducent Amorim.

Seminaret samlede 150 arkitekter fra tegnestuer verden over, som alle fik inspiration til mere bæredygtige og kreative løsninger med særligt fokus på kork som klimavenligt materiale.

Gulvvirksomheden Timberman i Hadsund er blandt byggevirksomhederne, som gør en aktiv indsats for, at vi arbejder os hen imod en mere klimabevidst byggebranche med flere bæredygtige materialer.

Otte danske arkitekter

Her er det ofte arkitekterne, der træffer den afgørende beslutning, og virksomheden har derfor taget sagen i egen hånd og inviteret otte danske arkitekter fra blandt andre Big, Cobe, Alex Poulsen Arkitekter og Vandkunsten til et internationalt arkitektseminar i Portugal.

Det er projektleder hos Timberman, Kim Dyhr Jørgensen, der har stået for at udvælge og invitere de danske arkitekter:

- Vi er rigtig glade for, at så mange innovative arkitekter fra nogle af Danmarks absolut mest fremsynede tegnestuer har haft lyst til at deltage i seminaret.

- Hvis vi skal have mere bæredygtig arkitektur i fremtiden, er det helt afgørende, at arkitekterne har den nødvendige viden om materialerne.

- Og her er det måske ikke alle arkitekter, der kender til korks bæredygtige egenskaber, og hvordan det kan anvendes på forskellige måder.

Korkfabrik en øjeåbner

- Det forsøger vi at sætte fokus på med arkitektseminaret, fortæller Kim Dyhr Jørgensen.

En af de arkitekter, der deltog i seminaret, var arkitekt og partner hos Alex Poulsen Arkitekter, Sonia Bom:

- Arkitektseminaret og besøget på korkfabrikken var en øjenåbner.

- Det var særdeles inspirerende at se designmuligheder af korkoverflader - både til gulve og vægbeklædning - som går langt ud over det, man kender fra de traditionelle ternede gulve, fortæller Sonia Bom.

Uden dårlig samvittighed

Hun fortsætter: - Kork har derudover enormt potentiale som byggemateriale med naturlige egenskaber, som gør en bæredygtig produktionscyklus mulig.

Men også uendelig livstid, fordi korken kan genbruges på mange forskellige måder, indtil de sidste støvrester fra produktionen bliver brugt som biomasse.

- Det er vildt imponerende! For første gang kan vi som arkitekter bruge et naturmateriale uden dårlig samvittighed på begge sider af byggeriets livstid.

Timbermans portugisiske ejer Amorim stod for det overordnede arkitektseminar, mens Timberman har været ansvarlig for den danske del af arrangementet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...