Når møllehatten er på plads, ligner Lyshøj Mølle en rigtig Hollandsk Vindmølle med selvkrøjer, dog uden vinger

HADSUND: Møllesvendene fra Lyshøj Mølle har lige modtaget donationer fra Gjerlev - Enslev Sparekasses Fond (Jutlander Bank Gjerlev Afdelingen) på 25.000 kr., og fra Lyshøj Mølles Venner er der kommet 20.000 kr. Det er dejligt at mærke den lokale opbakning, det giver os mod på at fortsætte renoveringen.

- Og vi er utrolige taknemmelige for ”gaven”, og beløbet har nu gjort det muligt for os, så vi kan få den nye bundramme til møllehatten hjem. Den nye bundramme/møllehat, vil blive placeret bag møllen, hvor der er lavet monteringsplads. Det betyder, at der nu bliver masser af arbejde til ”møllesvendene” her i vinterhalvåret, indtil vi skal i gang med at pleje og vedligeholde træværket udendørs, det skal males og tjæres, oplyser Ove Knudsen.

Overslags prisen for møllehatten lød på 2.336.666 kr. incl. moms. Dels ved eget arbejde (”møllesvendene”) og div. donationer, mangler vi nu kun ca. 400.000 kr for at møllehatten, er på sin rette plads på toppen af mølletårnet.

Når møllehatten er på plads, ligner Lyshøj Mølle en rigtig Hollandsk Vindmølle med selvkrøjer, dog uden vinger, men mon ikke vi også klarer det, lover Ove Knudsen fra Den Selvejende Institution, Lyshøj Mølle

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...