SOSU Nord, TECHCOLLEGE og Tradium har indgået et tæt samarbejde om at styrke erhvervsuddannelserne i Mariagerfjord. Det betyder, at uddannelserne nu er samlet i et spændende forløb med mange fælles faglige aspekter på Campus Mariagerfjord på Kirketoften i Hobro.

- Formålet med det øgede samarbejde er først og fremmest at give de unge en god start på deres fremtid. Derfor har vi lagt vægt på et godt socialt liv og tæt kontakt til de faste, dygtige undervisere. Derudover er der høj faglighed og bredt, tværfagligt samarbejde i fælles projekter med elever fra andre uddannelser. Det styrker nemlig elevernes evner til at samarbejde og opnå forståelse for andre fag, siger Anette Skovlykke Nielsen, afdelingsleder på Tradiums erhvervsuddannelser i Mariagerfjord.

Det fælles samarbejde om uddannelserne betyder, at elever fra tømreruddannelsen har en del af deres undervisning sammen med elever fra eksempelvis kontoruddannelsen. Derudover har de fælles studieture, gæstelærere og naturligvis også sociale arrangementer, som også er vigtigt for et godt studieliv.

Campus Mariagerfjord tilbyder syv forskellige grundforløb, som alle åbner op for samtlige erhvervsuddannelser i Danmark.

Grundforløbet varer seks måneder og de unge kan begynde på ét af dem, hvis de afslutter 9. klasse eller 10 klasse efter sommerferien. Som noget nyt er det nu muligt at tage alle uddannelserne som EUX, som er den erhvervsfaglige studentereksamen.

- Vi oplever, at der, både hos de unge og virksomhederne, er større og større interesse for EUX, da den giver åbner flere muligheder i og med at de unge både får en studenterhue og et svendebrev. Det er en uddannelse med en stærk kombination af teori og praksis, siger Anette Skovlykke Nielsen.

Campus Mariagerfjord udbyder følgende uddannelser:

Mad og oplevelser, Pædagogik og Sundhed, Business, El, byggeri og energi, EUX Business, EUX El, byggeri og energi og EUX velfærd

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...