Bænken af Per Fly kan ses 9. december i Hadsund Bio

HADSUND: Søndag eftermiddag 9. december inviterer Ældre Sagen til søndagsbio i Hadsund Bio kl. 13.30.

Vi skal se filmen ”Bænken” af Per Fly, og efterfølgende går vi i KulturCafeen, hvor vi hygger os med kaffe og kage, oplyser Jytte Pedersen, om minder om at der ingen tilmelding er, man møder bare op.

På flaskens og samfundets bund

Per Fly debuterer med en særdeles velspillet og loyal skildring af samfundets udstødte. Og på forunderlig vis undgår ”Bænken” at blive frelst, såvel som ironisk distanceret

Kaj er på bistandshjælp og stærkt alkoholiseret. Den vej rundt har han det ikke hverken værre eller bedre end de andre sociale tabere på bænken i Per Flys spillefilmdebut. Men hvor de andre dog finder lidt glæde i tilværelsen, er der i Kajs verden ikke noget, der er så godt, at det ikke også er skidt for noget. Den bitterhed giver han til stadighed udtryk for til stor irritation for sine omgivelser. Livet har ikke været godt ved Kaj, og han behandler det efter fortjeneste.

Men så flytter den unge enlige mor, Liv, ind i blokken overfor, da hun ikke længere vil bo hos sin voldelige mand. Hun har samme efternavn som Kaj, og det viser sig, at hun er den datter, han forlod for 19 år siden. Kaj indser, at hvis han skal nå at gøre noget godt, inden han dør, må han være den far, han aldrig nåede at være i Livs barndom. Han hanker op i sig selv, og på sin egen følelsesmæssigt afstumpede måde gør han hende det klart, hvordan det hele hænger sammen. Men selv om han gør det rigtige, gør han blot ondt værre: Liv tager efter den episode tilbage til flere tæsk, og Kaj forsøger helhjertet at drikke sig ihjel i ren frustration over det mislykkede tiltag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...