Fredag, lørdag og søndag åbner Nordisk Tivolipark - og der er gratis adgang

HADSUND: Pariserhjulet - indbegrebet af tivoli, og et midtpunkt på enhver festplads, så det er det også, når Nordisk Tivolipark holder Sensommerfest på cirkuspladsen ved Østre Alle i Hadsund, fredag 23. lørdag 24. og søndag 25. august med gratis adgang.

På det 30 meter høje pariserhjul kan man nyde udsigten, ikke blot udover festpladsen, men også over hele egnen hvor festen holdes.

I pariserhjulet kan alle være med, store som små. I hver af de 18 gondoler er plads til 6 personer.

Hjulet er bygget i Italien i 1999 og opfylder ligesom alle vores forlystelser alle sikkerhedskrav.

Et avanceret elektronisk lysshow styrer de 1000 vis af lamper, der illuminerer det store hjul, når mørket falder på, og som kan ses milevidt omkring.

Men sensommerfesten i Hadsund med Nordisk Tivolipark byder på meget, meget mere end pariserhjulet, blandt andet The Beast, Dumbo, Extreme, Body Rock, Take Off, Polyp, Walters, Radiobiler, Crazy House, Rutchebane, flere forskellige karruseller og meget mere.

Nordisk Tivoli Park

Stifter af parken, Hans Ohlsen startede som nitte-dreng på Svendborg Værft, og i sommerferierne var han medhjælper på en skydebane. Han fik hurtigt ”tivoliblod” i årene, og for over 50 år siden startede han som selvstændig med Nordisk Tivolipark, som han selv betegnede som et af de mindste tivolier på Fyn.

I løbet af få år voksede tivoliet sig til at blive Danmarks største, og har siden bevaret den status.

I 1974 blev Hans Ohlsen under stor festivitas gift med Gurli, som var internationalt kendt som en af verdens få kvindelige dødsdromkørere, et job hun dog lagde på hylden, da de fik datteren Henriette samme år.

Midt i 60’erne kom Nordisk Tivoli Park for første gang til Hjallerup Marked med en del af tivoliet, der allerede dengang kørte i flere afdelinger, og i løbet af få år fik Hans Ohlsen opbygget Danmarks største tivoliplads på Hjallerup Marked.

Efter 1. års store succes på markedet, blev man hurtigt enige om at få lavet en kontrakt på markedet. Det foregik i muntert lag på kroen, og da man ikke havde fået papir med, skrev man kontrakten på bagsiden af en tallerken. - hermed fik pressen en god historie, der gik landets aviser over.

I dag er markedet stadig en af Nordisk Tivoli Park’s vigtigste pladser, ligesom familien har en helt speciel tilknytning til Hjallerup: Hans og Gurli blev gift, døtrene Henriette og Maria er døbt og konfirmeret der, Henriettes børn (næste generation) er ligeledes døbt der, og Henriette og Lars er gift der, så det er naturligt at familien er glade for at komme til Hjallerup.

Nordisk Tivoli Park har gennem årene altid kunne præsentere nye store forlystelser, og Hans Ohlsen var desuden kendt for at præsentere kendte kunstnere på landets festpladser. I 1975 lavede Hans Ohlsen en millionkontrakt med impresario-firmaet John Madsen, og i dag samarbejdes stadig med firmaet, der bl.a. leverer topnavne som Aqua.

I 1991 mistede Hans Ohlsen sin kone, og hermed overtog datteren Henriette på 17 år alle Gurli’ funktioner, og går dermed ind i driften af Nordisk Tivoli Park, med hjælp fra lillesøsteren Maria.

3 år efter, i 1994, dør Hans Ohlsen, og Henriette overtager den store virksomhed, som landets yngste tivoliejer. Hun bliver godt hjulpet af kæresten Lars, som hun bliver gift med i Hjallerup i 1995. Den næste generation er børnene Hans og Jacqueline, som allerede er tivoli-entusiaster.

Siden Henriette og Lars overtog Nordisk Tivoli Park, har de investeret over 50 mil.. kr. i nye forlystelser og fornyelse af materiellet, der i dag fremstår som et af Europas største privatejede tivolier; en stor og moderne virksomhed.

Vi vil naturligvis også i sæsonen 2016 præsentere en række helt nye forlystelser og tivoli forretninger. Mere herom på siden om nyheder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...