Laura og Freya Maria var med, da Scleroseforeningen samlede ind søndag 8. september i Hadsund

HADSUND: Med hjælp fra 4.000 indsamlere - blandt dem to Hadsund-piger Laura Svendsen og Freya Maria Buch - og en fantastisk opbakning fra danskerne, blev der søndag 8. september samlet mere end 5,7 millioner kroner ind ved Scleroseforeningens første landsindsamling.

Indsamlerne ringede på hjemme hos danskerne for at samle penge ind til forskning i sclerose. Antallet af danskere med sclerose er nemlig fordoblet på mindre end 20 år - men det skal ny forskning nu være med til at stoppe.

Under overskriften ’Venner og familie mod sclerose’ sendte Scleroseforeningen søndag mere end 4.000 indsamlere på gaden i hele landet for at samle penge ind til vigtig forskning. De mange indsamlere ringede på hjemme hos danskerne, og her blev de mødt af en fantastisk opbakning og støtte, som resulterede i et flot indsamlingsbeløb. Det foreløbige resultat lyder på 5,7 millioner kroner, men alle indsamlingsbøtter er dog langt fra talt op endnu, og det helt endelige resultat kendes først senere på ugen.

- Vi er så taknemmelige for den massive opbakning, vi har mødt rundt om i landet. Både fra de mange tusind ildsjæle, der har været på gaden og samle ind - og fra alle de folk, der har åbnet døren derhjemme og givet et bidrag til vores indsamling. Hvert eneste bidrag tæller i den grad, når vi skal uddele penge til ny, vigtig forskning i sclerose. Det giver både os og alle dem, der har sclerose tæt inde på livet, nyt håb for en fremtid uden sclerose. Tusind tak til alle, der har gået en indsamlingsrute, givet et bidrag og hjulpet med at sprede vores budskab, siger Klaus Høm, som er direktør i Scleroseforeningen.

Scleroseforeningen uddeler hvert år ca. 15 millioner kroner til danske og internationale forskningsprojekter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...