MARIAGER: Flaget var hejst, saunaen var tændt, vildmarksbadet var fyret op til 39-40 grader, pølserne var på grillen og kagen og kaffen var klar.

Kort sagt var der ingen smalle steder, da den nystartede lokale Fjordbade Forening i weekenden indviede sin nye sauna på pladsen ved flydebroen på Havnen i Mariager.

Gæsterne lod i starten vente på sig, men efter "de akademiske ti minutter" begyndte de lige så stille at sive frem, så Fjordbadernes formand, Michael Thomasen, kunne hoppe op på bænken og holde sin forberedte tale, inden det røde bånd kunne klippes over.

I talen redegjorde Michael for den lille forenings hidtidige arbejde og de fremtidige planer. Som han nævnte, så "erfarede man hurtigt, at man ikke stifter en ny forening henover morgenkaffen"

Foreningen startede med store ambitioner med en sauna placeret på en flydeponton ude i fjorden, men man måtte hurtigt sande, at en mindre (og billigere) løsning måtte findes.

Derfor blev den lille tøndeformet hytte, som nu kan ses ved "Saltbøssen" en realitet. En løsning, som i øvrigt kun er blevet til i kraft af byens og kommunens støtte og velvillighed.

Ideen om et rigtigt fjordbad i Mariager er dog langt fra opgivet - men blot stillet en smule i bero.

Inden selve indvielsen kunne foreningen tælle 25 medlemmer, men inden dagen var ovre, var 18 nye medlemmer kommet til. En kærkommen sidegevinst, som Fjordbaderne slet ikke havde turdet drømme om på forhånd.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...