Karsten Holm - fortæller i Havndal om Giro 413. Det sker på fredag.

HAVNDAL: Sangeren Karsten Holm optræder nu også med gamle Giro 413 sange.

På festpladsen i Havndal synger, spiller, fortæller og optræder Karsten Holm fredag 11. oktober klokken 15 med ”Historien om Giro 413.

Det sker med sange fra de første godt 60 år af det populære radioprogram - i mange år et hit på dampradioen til duften af varm middagsmad, som hørte sig til en søndag ved frokosttid - i dag stuvet af vejen på nettet.

Ung og især gammel - så bærer mange danskere minder og stemningsbilleder om Giro 413.

I 1946 var krigen slut, men eftervirkningerne bestemt ikke forbi.

Flygtningestrømmen var massiv over hele Europa, først of fremmest i Tyskland, men også i Danmark var det voldsomt. Statsradiofonien, som Danmarks Radio hed dengang, fik en ide om at lave nogle ønskekoncerter i radioen, hvor lytterne kunne samle penge ind til disse flygtninge, sende et beløb ind til radioen, som så ville give pengene videre til det gode formål.

Som tak kunne lytterne få et musikønske opfyldt. Programmet hed: ”Lytternes ønskekoncert på grammofon”.

Udsendelsen blev en stor succes, og man lavede flere udsendelser, men først i 1950 fandt det den form, vi kender det i dag. Det var da Otto Leisner kom til og fandt på det mundrette navn Giro 413.

Karsten Holm synger nogle af de sange, i forskellige genrer, som er blevet spillet gennem de mange år. Fra Aksel Schiøtz, Gustav Winckler til Bjørn Tidemann, Kim Larsen og Lars Lilholt.

Det bliver en tidsrejse der strækker sig fra midten af 40´erne til nu.

Efter tre kvarter med Giro 413 og en pause, får du smagsprøver fra Karsten Holms øvrige repertoire.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...