HHX- og EUX-studenterne fik mandag formiddag endelig huen på hovedet på Handelsgymnasiet Mariagerfjord

HHX- og EUX-studenterne fik mandag formiddag endelig huen på hovedet. Efter en lang periode med nødundervisning og aflyste eksamener kunne flaget endelig hejses af de første tre studenter, som forinden havde fået sat den hvide hue på hovedet af deres nærmeste familie.

På Handelsgymnasiet Mariagerfjord havde afgangseleverne været til deres eneste mundtlige eksamen i starten af juni, men de manglede stadig 15 årskarakterer og to karakterer for de skriftlige eksamener.

Mandag var de så i hus, og skolen valgte at invitere studenten og familie til en hueceremoni, hvor klasselærerne havde hver elev inde ved det grønne bord, ikke til eksamen men til et glas cider og et stykke kransekage, og ikke mindst til udlevering af en kuvert med alle de afsluttende karakterer.

Der blev som sædvanligt skålet i champagne og konsumeret rigelige mængder af jordbær og kransekage, mens de nybagte studenter strålede om kap med deres hvide huer på hovedet.

Traditionen tro fik de første studenter overrakt blomster af rektor Anette Skovlykke Nielsen, og sammen gik de ud at hejse flaget.

Årets første studenter var Philip Holst Nielsen fra Arden, Cecilie Woldum Pedersen fra Hobro og Signe Markvard Jensen fra Norup.

Nu følger en studenteruge med fest og fejring. Torsdag kører HHX’erne studenterkørsel rundt i hele kommunen. Søndagen gik med at male bannere, og glæden var stor over, at det trods alle Corona-restriktioner blev muligt at holde denne studentertradition i live også i år.

Fredag kl. 16 er der dimission, oplyser rektor Anette Skovlykke Nielsen. Vi må holde den ad to omgange for at kunne overholde afstandskravene; men ellers kommer dimissionen til at ligne sig selv med sange (dog ikke fællessang), elevtale og rektortale, uddeling af eksamensbeviser og overrækkelse af legater. Og hun afslører, at der igen i år sættes flere rekorder. Dimissionsdagen er årets bedste arbejdsdag, slutter rektor. Her sættes kronen på værket, og vi høster frugten af det, vi har sået gennem 3 år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...