Trommeslageren er så lokal, som han næsten kan blive, når orkestret "Sonja Hald" 3. marts går på scenen i Mariagers gamle biograf

MARIAGER: Niels Hausgaard - og Sonja Hald.

Man træder vist ingen for nær ved at fastslå, at den første er en smule mere kendt end den sidste.

Til gengæld er det så også noget nemmere at få billet til Sonja Halds optræden i Den Gamle Biograf i Mariager, end det er at sikre sig et adgangstegn til Niels Hausgaards optræden i "Rosernes by" 31. januar.

- Koncerten med Niels Hausgaard var udsolgt på to minutter, og vi måtte desværre skuffe mange, der gerne ville have oplevet Hausgaard solo i Mariager, bemærker Jane Grøn som formand for den lokale musikforening, Rytmus.

Som dialekten klart afslører, har Niels Hausgaard ikke just rødder i det østhimmerlandske.

Det har derimod Mikkel Christiansen, der sidder ved trommerne, når orkestret Sonja Hald 3. marts giver Rytmus-koncert i Mariager.

- Mikkel Christiansen er opvokset i Mariager som søn af Margrethe og Christian, så han er så lokal, som man næsten kan være, fremhæver Jane Grøn.

Orkestret "Sonja Hald" blev i 2012 sat i verden af forfatter og forsanger Jonas Dahl. I august 2014 blev Sonja Hald vinder af Danmarks Radios "Karriere Kanonen", og siden har orkestret bl. a. givet koncerter sammen med Magtens Korridorer, Folkeklubben og Kim Larsen.

Sonja Hald er drilsk, livskraftig, dansksproget rock med referencer til både C.V. Jørgensen og Eik Skaløe, forlyder det forud for koncerten i Mariager først i marts.

Senere i 2018 - nærmere bestemt i november - kan Rytmus bl. a. byde på koncert med U2-kopibandet "Die Herren".

- Og så er vi i Rytmus også dybt involveret i forberedelserne til forsommerens korfestival, som er blevet til i et samarbejde mellem Jazz Hobro, Rytmus, Mariagerfjord kulturskole og Mariagerfjord kommune.

- Festivalen kommer til at foregå i maj, og vi planlægger bl. a. en koncert med Steffen Brandt og Pigekoret samt en masse andre korprojekter rundt i hele kommune, afslører Jane Grøn.

Det endelige Rytmus-program for 2018 ventes først at falde på plads omkring 20. februar, når musikforeningen i Mariager holder sin årlige generalforsamling.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...