Rundkørslen ved Alsvej i Hadsund - plantes først i maj til med blomster og buske

HADSUND: ”En af Danmarks smukkeste rundkørsler”.

Det er ifølge formanden for teknisk udvalg i Mariagerfjord Kommune, Jørgen Hammer Sørensen (DF), hvad Hadsund-borgerne har at se frem til indenfor en særdeles overskuelig årrække.

Trafikknudepunktet, som det handler om, er rundkørslen ved Alsvej i Hadsund.

Her går Mariagerfjord Kommune først i maj i gang med at plante blomster og buske for - på samme tid - at gøre rundkørslen smukkere og mere trafiksikker.

Ideen er at skabe en barriere af buske og blomster, så bilisterne ikke ser igennem rundkørslen og dermed lettere kan overskue trafikken.

Udvalgsformand Jørgen Hammer Sørensen glæder sig over, at trafiksikkerhed og forskønnelse af bymidten på den måde kan gå hånd i hånd.

- Der kører mange biler og lastbiler igennem rundkørslen, og det er nemt at miste overblikket, så der opstår farlige situationer.

- Jeg synes, det er smart, at vi nu laver en grøn løsning, som både gavner trafiksikkerheden og forskønner bybilledet, siger han.

Arbejdet med at plante blomster og buske kommer til at strække sig over et par uger - uden at det efter planen skulle komme til at genere trafikken.

Rundkørslen bliver delt i fem dele, som får hvert sit farvetema med blomster, nemlig lyserød, gul, orange, lilla og blå.

I den lyserøde del bliver der eksempelvis plantet tulipaner, storkenæb og solhat, mens den gule del består af blandt andet fredløs, liljer og løvefod.

Mellem de fem blomsterbede plantes grønne buske med hvide blomster.

Beplantningen forventes at være fuldt udvokset i løbet af to-tre år.

- Og når planterne er fuldt udvokset, får vi en af Danmarks smukkeste rundkørsler, hvor borgere og besøgende vil opleve et flot farveflor forår, sommer og efterår, forudser Jørgen Hammer Sørensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...