Næsten sommerstemning i Als og Øster Hurup - hvis man altså ser bort fra vejret

Skolernes efterårsferie sætter i denne uge sit præg på den østlige del af Mariagerfjord Kommune med et stort antal ferierende gæster i sommerhusene fra Øster Hurup i nord til Als Odde i syd.

Det er specielt de forretningsdrivende i området, der kan mærke den ekstra købekraft ud over de fastboende. Desuden er der øget trafik på vejene i sommerhusområderne.

Specielt lørdag var der trængsel på vejene ved Øster Hurup og på strækningen fra Als gennem Helberskov mod fjorden. Der var tale om skiftedag i feriehusene og et nyt stort rykind.

Som i sommerperioden med corona-krisen hvor der var lagt hindringer i vejen for udenlandsrejser, er antallet af danske gæster i husene større end normalt. Udlejningsbureauerne kan i forhold til tidligere melde om øget interesse for at leje feriehuse i efterårsferien.

Det er ikke kun danske nummerplader, der præger vejene, også mange tyske og norske nummerplader.

Det er i sagens natur ikke havet som badevand, der trækker. Alligevel er der mange mennesker på strandene, men de er varmt klædt på og går ture langs vandet. Også i bysamfundene er der ekstra mange mennesker på gaderne. Adskillige deciderede sommerforretninger i Øster Hurup holder også åbent i uge 42.

Den gamle stenmole med cementeret overflade, der rækker ca. 250 meter ud i havet ved foden af kirkebakken i Als, er et yndet udflugtsmål. Her kan gående fra enden af molen få flot udsigt til Havbakkerne med Als kirke på toppen.

Der er også en del, der bevæger sig ud i det lave vand, specielt ved strandene nord og syd for havnen i Øster Hurup, hvor der er mulighed for at finde ”nordens guld”, rav.

Ved Als Odde har lystfiskerne fundet et fristed. Enten sidder de i en lille båd, står på molen, på en af bådbroerne eller står i vandet ved kanten af sejlrenden med fiskestangen og håber på bid.

Als Odde Vandskiklubs bådebro er dog ikke længere tilgængelig. Klubben har indstillet sæsonens aktiviteter og har pillet broen ned.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...