G10-035 hedder nu i stedet Emmelie de Forest Forever

Prins Henrik har én. Ghita Nørby, Lise Nørgaard og Jim Lyngvild har ligeså. Og nu er Emmelie de Forest også blevet optaget i det prominente selskab af personer, der har fået en rose i Rosenhaven i Mariager opkaldt efter sig.

Grand prix-vinderen med de lokale rødder var selv indforskrevet til at stå for dåbshandlingen, da den nyeste rose i haven forleden blev holdt over dåben, og for rose-ekspert Rosa Eskelund, som i sit drivhus på Sydfyn har udviklet og forædlet den nye rose, har det været helt naturligt netop at opkalde den nye rose efter Emmelie de Forest.

- I disse tider med Corona-virus er ikke mindst musikbranchen rigtig hårdt ramt.

- Og så er det for resten heller ikke alle og enhver, der som 20-årig er i stand til at stå på en scene og vinde Det Internationale Melodi Grand Prix, påpeger hun.

Den nye Emmelie-rose er en storblomstret buketrose, som har været omkring ti år undervejs med testdyrkning på de fynske rosemarker.

Rosen har hidtil båret det lidet sexede navn G10-035, men nu har den i stedet fået det officielle navn ”Emmelie De Forest Forever”.

Emmelie de Forest-rosen vil være i handlen fra vinteren 2020, men i starten kun i begrænsede mængder, og forventningen er, at Emmelie De Forest Forever ad åre vil blive dyrket og plantet i folks haver mange steder i verden.

Som kvittering for hædersbevisningen overraskede Emmelie de Forest ved at give en lille koncert efter rose-dåben.

Og naturligvis bød koncerten bl. a. på vindermelodien ”Only Teardrops” fra Det Internationale Melodi Grand Prix i 2013.

Omkring 200 rose-entusiaster og andre interesserede var mødt frem til dåbshandlingen i Rosenhaven i Mariager.

Rosehaven blev tilbage i 2018 anlagt af en kreds af lokale ildsjæle og indviet af ingen ringere end Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

Rosa Eskelund har til haven designet sit helt eget bed med roser, herunder Prins Henrik-rosen, Fru Nørby, Lise Nørgaard, Jim the Viking, Elins rose - og nu altså også Emmelie de Forest Forever.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...