En beboer netop fået udgivet sit eget julekalenderhæfte

MARIAGER: Er det nødvendigt at kunne læse og skrive for at udgive sit eget juleeventyr? Nej ikke på specialinstitutionen Sødisbakke i Mariager. Her har en beboer netop fået udgivet sit eget julekalenderhæfte med 24 kapitler kaldet ”Jul med nissefar og Nissemor - katten Bacon og alle de andre”.

Det var pædagog Kirsten Klitte, ansat i Samværs- og Aktivitets tilbuddene på Sødisbakke, som opdagede beboeren Robins spirende og medrivende fantasi en vinterdag i november 2017, hvor pædagoger og brugere hyggede sig omkring bordet med at digte videre på hinandens sætninger omkring jul.

- Jeg erfarede hurtigt, at Robin var særligt motiveret for at leve sig ind i julefantasien, og derfor foreslog jeg Robin, at vi skulle skrive hans tanker og fantasi ned. Det er nu her i 2018 blevet til et hæfte med 24 julekalender historier. Det har været en livgivende og spændende proces at arbejde så tæt sammen med Robin, og jeg er stolt på Robins vegne over resultatet, siger hun.

Da eventyret var skrevet trådte pædagogisk assistent Palle Sund Kristensen til med layout og billeder i samarbejde med Robin.

- Det har været en fornøjelse at være med i den afsluttende proces, og Robin og jeg er nu enige om, at julekalenderhæftet fremstår læsevenligt og inspirerende og derfor kan blive en glæde for andre, siger han.

Robins juleeventyr vil i øvrigt blive læst op hver dag i december på Sødisbakke - og juleeventyret er desuden med i Sødisbakkes udstilling på biblioteket i Mariager her i november.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...