Forestillingen "Job - et enkelt menneske" kan opleves på Himmerlands Teater

HOBRO: Juryens motivation til Ina-Miriam Rosenbaum, da hun modtog Årets Reumert 2018 i kategorien Årets Kvindelige Hovedrolle for sine mange roller i "JOB - et enkelt menneske" lød sådan her: Ina Miriam Rosenbaum spillede alle personerne i denne brændende forestilling om den evige jøde og eksilets rodløshed: klagende, tiggende, bedende, jublende. Hendes talende ansigt, præcise bevægelser og eminente musikalitet sugede os ind i den fattige russiske landsby og indvandrerslummen i New York - og ind i hjertet på det evigt splittede menneske.

- Derfor er det selvfølgelig en ekstra glæde at kunne præsentere, netop denne forestilling her på teatret. Instruktionen er lagt i hænderne på den prisbelønnede instruktør Rolf Heim og Ina Miriam Rosenbaum har lige høstet formidable anmeldelser for sin instruktion af DET TABTE LAND på Vendsyssel Teater, så det er noget af en stjerneregn, der drypper på os tirsdag aften 16. oktober, siger teaterleder Susanne Sangill.

Publikum skal opleve en intens, musikalsk, humoristisk og dramatisk fortælling om emigrantens vandring fra den gamle verden til den ny. En højaktuel universel historie om, hvordan det enkelte menneske håndterer mødet med en ny kultur, et nyt sprog - et nyt liv. En fattig jødisk lærer forlader kort før 1. verdenskrig Rusland for at bosætte sig på Manhattan, New York. I omplantningen mister han alt - selv sin tro. Som JOB i det gamle testamente raser han mod Gud, der ikke viser barmhjertighed. Og ligesom JOB oplever han et mirakel.

Den musikdramatiske forestilling er baseret på den Østrig-Ungarske forfatter Joseph Roths roman af samme navn fra 1930, dramatiseret af Karen-Maria Bille. Iscenesættelsen er en blanding af dramatiserede scener, fortællerlag og original kletzmermusik skrevet af Singh & Goldschmidt, der medvirker på scenen. Skuespiller Ina-Miriam Rosenbaum spiller samtlige roller i det farverige persongalleri.

På scenen møder vi: Skuespiller Ina-Miriam Rosenbaum, Anders Singh Vesterdahl (accordion) og Henrik Goldschmidt (obo og klarinet) har dramatiseret Joseph Roths roman.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...