Franz Cuculiza, direktør for plastfirmaet Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager, holder 9. oktober fortælleaften på Hadsund Egnsmuseum.

HADSUND: Danske medier kan efterlade os med det indtryk, at vi er forfærdelig dårlige til at genanvende plast, og at plast i det hele taget er noget farligt noget.

Det indtryk Franz Cuculiza, direktør for plastfirmaet Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager, nuancere onsdag aften 9. oktober klokken 19 på Hadsund Egnsmuseum.

Her indbyder Hadsund Museumsforening og Lokalhistorisk Arkiv til ”Fortælleaften”.

- Plast i naturen og i vores verdenshave er selvfølgelig en uskik og bør stoppes omgående.

- Ethvert tiltag som kan forhindre disse forureninger af vores natur, hilser jeg selvfølgelig velkommen, siger tovholder Birte Overgaard.

Madspild ville eksplodere

Plast er dog også et fantastisk materiale, som vi vores samfund ikke kan undvære.

Uden plast ville vores madspild eksplodere, og uden plast ville vores sundhedsvæsen ikke kunne fungere.

Alle undersøgelser tyder da også på, at plastforbruget i de kommende år fortsat vil vokse, så det handler om at lære at leve med det og bruge det fornuftigt.

- Vi vil høre om de nye tiltag indenfor miljøbeskyttelse og plast affaldets genanvendelse, uddyber Birte Overgaard.

Fortæller Franz Cuculiza er opvokset og har boet størstedelen af sit liv i Hadsund, hvor han har været beskæftiget i et par lokale plastvirksomheder.

Han kigger tilbage på sine seneste seks års arbejde med at rette fokus på at øge genanvendelsesgraden af plast i Danmark.

Begrunder, hvorfor det er vigtigt, og hvad der menes med cirkulær økonomi.

Brug for tre jordkloder, hvis ..

Herunder vil han fortælle om, hvorfor det er vigtigt for menneskeheden, at vi får fokus på, at vi ikke har uanede ressourcer til rådighed.

At hvis vores ressourceforbrug stiger som forudsagt, så vil vi inden 2050 få brug for tre jordkloder for at kunne opretholde vores forbrug!

Endelig kan du høre om Franz Cuculizas arbejde i regeringens advisory board for cirkulær økonomi.

Regeringen udpegede 10 erhvervsfolk, som skulle rådgive regeringen om cirkulær økonomi.

Stor viden om genanvendelse

Firmaet Aage Vestergaard Larsen A/S (AVL) er Nordens største virksomhed inden for genanvendelse af plast og i tilgift en af de mest vidende virksomheder inden for sit felt.

Virksomheden blev stiftet i 1972 i Mariager af Aage Vestergaard Larsen - først som en enkeltmands virksomhed, senere som et ApS.

- I dag er AVL et aktieselskab, og vi har mere end 50 fantastisk dygtige medarbejdere, fremhæver Franz Cuculiza.

AVL’s kernekompetencer udspringer af en passion for bæredygtighed og cirkulær økonomi.

500 års erfaring

- Samlet set har vi her over 500 års erfaring inden for genanvendelse og regenerering af plastmaterialer.

- Vi har et højt fokus på kvalitet og derfor selvfølgelig eget veludstyrede in-house laboratory, hvor alle produktioner løbende testes.

Høj teknologi, grundige kvalitetskontrol i laboratoriet og dygtige medarbejdere skaber den viden og de kompetencer, der skal til for at være førende på markedet inden for genanvendelse af plast som en ny råvare.

- Vi har specialiseret os indenfor regenerering, kværning, finformaling og compoundering af plast, og vi arbejder både med de gængse termoplasttyper (PP, PE, PS og ABS) som de mere tekniske plasttyper som (PA, POM, PET, PBT).

- Og vores målsætning lyder på at være i konstant udvikling og på forkant med nye tiltag, så vi altid sikrer høj kvalitet i vores produkter, pointerer direktør Franz Cuculiza.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...