Koncertturnéen gik til Tyskland, Belgien og Holland, og i løbet af de seks dage fik pigekoret skudt hele fem koncerter af

MARIAGERFJORD: Nylig hjemvendt fra korets hidtil største udlandsturné har Mariagerfjord Pigekor svært ved at få armene ned.

Koncertturnéen gik til Tyskland, Belgien og Holland, og i løbet af de seks dage fik pigekoret skudt hele fem koncerter af.

Til stor begejstring for værterne i de tre lande.

- Showet var virkelig fantastisk, og pigerne blæste publikum omkuld. Fyldt med energi, dygtige stemmer og selvsikkerhed på trods af den relative unge alder, smukt lysshow, perfekt band og sceneteknikere. Det hele var bare så professionelt! Det er et kor, man på alle måder kan være stolt af. Vi nød hvert minut af deres optræden, lyder det således anerkendende fra Karin Lauwers, korleder i Rise Up, Belgien.

Korvennerne i Belgien har allerede inviteret Mariagerfjord Pigekor til at deltage i European Music Festival i Neerpelt i 2020.

- Og hvem ved? Måske er det her begyndelsen på et nyt kor-venskab. Uanset hvad, så skal vi se koret igen i august i Danmark, og det ser vi frem til, bemærker Karin Lauwers.

For pigerne i Mariagerfjord Pigekor var det omvendt spændende at få indblik i andre korverdener uden for Danmarks grænser.

- Det var mega fedt. Jeg har aldrig prøvet noget så fedt som det. Men det var ikke kun fedt, fordi vi fik lov til at spille og gøre det, vi holder allermest af, men også fordi vi fik et indblik i, hvordan andre korkulturer fungerer og fik lov til at blive lukket ind i en hel anden verden, når vi sang med de andre kor, fortæller sanger i Mariagerfjord Pigekor, Marie Bovard Urup.

Stine Øbo Østrup, der også er sanger i pigekoret, er heller ikke i tvivl:

- Det er den fedeste oplevelse, jeg nogensinde har haft. Selvom der både var op- og nedture, var der altid tid til hygge. Alle koncerterne var monsterfede, især vores sidste koncert på turnéen. Publikum var så vilde, noterer hun.

Næste chance for at opleve Mariagerfjord Pigerkor på hjemmebane bliver 26. maj, når koret optræder i Hobro som en del af Korskolens sommerkoncert.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...