Hotel Møllehuset skal være et sted, hvor det er nemt at være gæst - og et sted, hvor man kan sænke skuldrene og slappe af

Siden familien Rudolf Rigsgreve von Platen-Hallermund overtog Visborggaard Slot i 2018, har mange tanker og ideer været oppe at vende om brugen at stedet, da det gerne skal være et supplement til de eksisterende tilbud i området.

Slottet er stadig under renovering, men det gamle Møllehus, der ligger på Visborggaards Alle 8 ved Visborg, tæt på Hadsund, er nu indrettet som ”Hotel Møllehuset” med bl.a. 10 flotte og velfungerende værelser, opholdsstue, spisestue og køkken.

- Siden overtagelsen i 2018 har vi taget det roligt for at finde ud af, hvad stedet skulle bruges til, siger Susanne von Platen-Hallermund,- så indtil nu er intet overladt til tilfældigheder.

- Alt er nøje planlagt og Hotel Møllehuset er et skridt på vejen.

Den daglige drift af ”Hotel Møllehuset” varetages nu af parrets datter, Benedikte von Platen-Hallermund.

Om Hotel Møllehuset

Hotel Møllehuset har både dobbeltværelser samt familieværelse, og alle er udstyret med eget badeværelse, skrivebord, minibar, nespresso-kaffemaskiner samt Molton Brown-produkter på badeværelset.

Hotel Møllehuser tilbyder overnatning primært med økologisk morgenmad, der både kan serveres som vegansk, vegetarisk eller konventionelt morgenbord med både the og kaffe.

Ligeledes er morgenmaden sammensat efter årstiden, men kan altid justeres i forhold til gæsternes ønsker.

De første gæster har besøgt stedet - mange af dem gæster hos de erhvervsdrivende i området, der gerne vil tilbyde deres kunder et rart og hyggeligt sted af overnatte.

Mange af gæsterne er også familie og bekendte til patienter på områdets plejecenter. Gæster, der kommer langvejs fra for at besøge deres pårørende, og lige mangler er sted at overnatte.

- Men alle er selvfølgelig velkomne, for det skal være nemt af være gæst hos os, hvor man som gæst kan sænke skuldrene og slappe af.

- Målet er, at mange af vore gæster skal vende tilbage for at holde en weekend hos os, fastslår Susanne von Platen-Hallermund.

Visborggaard Slot

Historien bag renæssanceslottet Visborggaard Slot er enestående, og nævnes første gang i et brev udstedt af Valdemar Atterdag i 1351.

Sidenhen har slottet igennem tiden huset flere store familier, herunder Jakob Seefeld.

Jakob Seefeld var medlem af rigsrådet, han var den første i Danmark til at fremstille glas og etablerede kalkminer, der blandt andet solgte kalk til Christian IV’s mange byggerier.

Selv genopbyggede han Visborggaard Slot, efter at det i 1543 brændte under Grevens Fejde.

Jakob Seefeld opførte Visborggaard Slot med en trefløjet hovedbygning i to stokværk med hele syv tårne, hvoraf der er to tårne tilbage i dag.

Derudover har han haft indflydelse på blandt andet Visborg Kirke og Mariager Fjords udmunding den dag i dag.

Kong Christian X’s berømte hvide hest ”Malgré Tout”, som kongen red på over grænsen 10. juli 1920, da Sønderjylland igen blev dansk, ligger begravet ganske tæt på Visborggaard Slot.

Hesten var ejet af Ritmester Greve Knud Danneskjold-Samsøe, som var ejer af Visborggaard slot år 1913-1931.

På stedet, hvor Den Hvide Hest ligger begravet, er der placeret en stor mindesten til minde om hesten. På mindestenen er der graveret: ”Jeg kongen bar over grænsen hen, Da Sønderjylland blev dansk igen”.

Desuden er det muligt at besøge Danmarks eneste fredede renæssancepark, som ligger bag Visborggaard Slot.

Slottet er omgivet af brede voldgrave og en bro fører over til parken med klippede lindetræer og symmetriske rosenbede.

Der gøres løbende nye tiltag for at præsentere roserne på bedst mulig vis.

Visborggaard Slotspark

Besøgende i Hotel Møllehuset har således mulighed for at opleve den fredede renæssancepark, der blev anlagt under slottets storhedstid for omkring 400 år siden.

Tager man en tur gennem parken, kan man nemt forestille sig, hvordan den adelige husstand har spadseret på stierne gennem den smukke park.

Gæster der besøger renæssanceparken ved Visborggaard kan med fordel medbringe en picnickurv og nyde en dejlig middag alene eller sammen med familie og venner.

Hvert år afholdes der forskellige aktiviteter i parken såsom skattejagt, skoleudflugter, musikarrangementer, teaterspil, events og meget mere.

Alt det kan man læse mere om på Facebook og Instagram.

Parken har flotte, velholdte buske og træer og velplejede græsplæner.

- Derudover har vi smukke rosenbede, der altid er en dejlig oplevelse for besøgende gæster. Det er et historisk sted, hvor adelige riddere og prinsesser har opholdt sig gennem mange år - og nu har du mulighed for at opleve de samme eventyrlige omgivelser som dem, lokker Susanne von Platen-Hallermund.

I parken kan man også være heldig at finde ænder, harer eller de smukke svaner, og i det hele taget er der altid liv, uanset hvornår på året, man besøger parken.

Yderligere oplysninger om Visborggaard, renæssanceparken og det nye hotel kan findes på Visborggaards hjemmeside www.visborggaardslot.dk eller Facebook-siden ”Visborggaard Slot og Park”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...