Vil du med ud og rejse? – det spørger en nystartet rejseforening borgerne om

HADSUND: En initiativgruppe satte sig for, i starten af september måned, at starte en rejseforening, hvis målgruppe er rejseglade borger på 60+.

Om man er enlig eller et par, betyder ingen ting. Blot man har lysten til at komme med ud, og få nogle positive oplevelser sammen med andre glade borger.

Foreningen har fået navnet ” De Rejseglade Jyder” som vil være en selvstændig forening, hvis formål er at planlægge og fortage 1 dagsture, ind- og udenlandsrejser, der har sit udgangspunkt i medlemmernes interesser og ønsker.

Foreningen vil sigte på, at kunne blive et samlingspunkt for seniorer, der har lyst til at være sammen omkring positive kvalitetsrejser, til lavest mulige pris.

Formanden for foreningen Jan Schwartz udtaler til avisen: - Vi har nu været i ”luften” ca. 2 måneder, og næsten 60 personer har allerede valgt at blive medlem af rejseforeningen, og der kommer dagligt flere til.

Vores initiativ har bredt sig, således vi også oplever henvendelser fra borger uden for Hadsund kommune, der ønsker at være med. Det er vi faktisk lidt stole over, og stolte over den store opbakning vi allerede har fået. Det viser at vores koncept er rigtigt, og at mange seniorer gerne vil ud at rejse sammen med andre jævnaldrende, og til laveste mulige pris

Jan Schwartz forsætter: - Foreningens mål er at kunne tilbyde minimum 2 årlige udenlandsrejser (forår/sommer og vinter) af 8 dages varighed til laveste mulige pris. Der ud over vil rejseforeningen tilstræb, at tilbyde medlemmerne 1 dags – og weekend ture.

Foreningens motto er at det skal være nemt – billigt og behageligt.

Den første rejse er i fuld gang. I maj 2019 gennemføres en rejse til Rhodos hvor mere en 20 af medlemmerne allerede har tilmeldt sig, og flere vil komme til.

I løbet af foråret 2019 vil der blive arbejdet på, at tilbyde medlemmerne en 1 dags ø- tur til Fur og en 3 -4 dagstur til Bornholm, og Jan Schwartz forsætter: - Som medlem af rejseforeningen er det frivilligt om man vil ønsker at gøre brug af foreningens rejsetilbud. Nogen vil gerne på 8 dages ture til sol og varme, andre er mere til 1 dags- og en weekend tur.

Der afholdes 2 dialogmøder om året, hvor vi sammen med medlemmerne drøfter hvor de næste rejser skal gå hen.

I rejseforeningen er det medlemmerne der bestemmer hvilke rejser der skal arrangeres, og hvornår de skal finde sted.

Når der er enighed om hvordan det næste rejseprogram skal se ud, går arbejdsgruppen så i gang med planlægning og prisforhandling med diverse rejsebureauer, for her opnå laveste mulige pris. Rejserne bliver tilbudt på en sådan måde, at den enkelte har mulighed for tilkøb af yderligere ydelser såsom udflugter m.m.

I rejseforeningen ligger vi stor vægt på at man på rejserne, ikke er forpligtet til fælles sammenkomst, med social sammenkomst er jo også en del af konceptet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...