Ny 40 minutter lang naturfilm fra Hans Flou, Hadsund bliver klar til at blive vist til vinter

Tidligere politiassistent Hans Flou, Hadsund, har igen haft gang i filmapparatet og denne gang lavet en film med titlen: Tofte skov i 100 år, der handler om den lukkede skov over 100 år tilbage i tiden.

Hans Flou fortæller, at han var så heldig at være den eneste, der har været i skolepraktik i Tofte Skov. Det var i 1965 hvor han var 15 år. Siden er han kommet jævnligt i skoven, både med kamera og riffel, og det var den samme skytte, Peter Knudsen, der var der i 1965 og næsten helt op til i dag.

Filmen er kommet i stand med gamle smalfilm, VHS-bånd fra skoven og Hans har lånt billeder, både fra skytten men også fra Lokalhistorisk Forening i Øster Hurup.

Guide i skoven

Hans Flou har gravet dybt denne gang og har faktisk været helt tilbage i år 1900, hvor der var flere gårde og en skole i Tofte Skov, ligesom han har fundet de gamle skovfogeder og skytter.

Filmen varer 40 minutter og er klar til at blive vist i vinterhalvåret.

Hermed kan man sige, at ringen næsten er sluttet, da jeg i dag er guide i skoven for Vildmose Centret på busture rundt i skoven, som jeg kender, næsten som min egen bukselomme, slutter Hans Flou.

Manden bag

Hans Flou er barnefødt i Storvorde og lige fra lille knægt har jeg altid strejfet rundt i naturen.

De første år gik der meget tid ved Lindenborg å med fiskeri, og senere blev fiskestangen suppleret med jagtgeværet og riflen, men de seneste år er skydevåbnene skiftet ud med kameraet.

Der var en klog mand der engang sagde, at hvis man bare går i naturen, er man iagttager, men har du geværet, fiskestangen eller kameraet med, er man medlever, hvilket er vise ord.

Med hensyn til Tofte Skov, som filmen handler om, har der altid hersket meget mystik, måske fordi den altid har været lukket for offentligheden. Som stor dreng snakkede jeg meget om Tofte Skov, og det var så heldigt, at min faster og onkel havde Øster Hurup bageri, og de kom privat sammen med skovfoged Peter Larsen i Tofte Skov. De snakkede med skovfogeden om den skøre knægt, så i 1965 da jeg var 15 år, kom jeg i skolepraktik i 14 dage i Tofte skov. Der var skytten Peter Knudsen, der var startet i 1958, og det var ham, der måtte tage sig af mig. Ham har jeg holdt mig til lige siden, og først for få år siden gik han på pension over 80 år gammel.

En fantastisk tid hvor jeg boede hos bageren og cyklede ind i skoven hver dag, med wienerbrød bag på cyklen. Jeg har efterfølgende været i skoven masser af gange med en lille pause på 5 år pga. politiskolen i Kbh.

Ellers er min tid gået med at være ved politiet i 39 år og jeg var så heldig at få de sidste 14 år på våbenkontoret i Aalborg og jeg gik på pension for 9 år siden.

Det er min lokale film nr. 7, og de øvrige er både fra Lille Vildmose, Mariager fjord samt film om slotte og herregårde i Østhimmerland, og de er vældig populære i diverse foreninger rundt omkring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...