Kan have 6000 liter vand i tanken

ALS: Fra begyndelsen af januar er det en ny brandbil, der rykker ud fra stationen i Als.

Den blev præsenteret i forbindelse med nytårsparolen på den sidste dag i 2018.

Den nye brandbil er en MAN TGA med automatgear. Den kan have 6000 liter vand i tanken og er udstyret med miljøskumudstyr og frontspil, oplyser brandstationsleder Niels Anker Møller.

I det forløbne år har der været 33 udrykninger i lokalområdet, og siden stationen blev etableret i 1997 er brandbilen i Als i alt rykket ud 468 gange.

Niels Anker Møller kom i sin tale ved parolen også ind på de mange ændringer og nye tiltag indenfor Falck, som Als-stationen er en del af, men det er dog kun et fåtal af disse ændringer, som rammer indenfor brandområdet og stationen i landsbyen.

- Falck har valgt at opsige deres brandstationsledere på alle de små brandstationer med udgangen af januar måned 2019. Als brandstation skal styres af en driftsledelse i Randers. Falck har dog tilbudt mig at blive ansat på en ny kontrakt som brandstationsleder pr. 1. februar, sagde Niels Anker Møller ved parolen, der havde samlet en halv snes af de lokale brandmænd.

På mandskabssiden er man gået en brandmand tilbage, så der i dag er 11 brandmænd tilknyttet stationen.

- Det er lige i underkanten. Vi er dog meget tæt på at kunne ansætte en ny brandmand i begyndelsen af 2019, og jeg håber på et par mere i årets løb, sagde stationslederen.

Størst travlhed var der i juli måned, hvor mandskabet rykkede ud 13 gange. Derimod har der ikke været udrykninger i november og december.

I 22 af udrykningerne var mandskabet på arbejde i to timer, og en enkelt gang var brandmændene på arbejde i ti timer.

Ud over udrykningerne har mandskabet gennemført 12 brandøvelser med 100 procent deltagelse.

De 33 brande i årets løb er lidt over gennemsnittet, men skyldes blandt andet den ekstreme varme og tørre sommer, oplyste stationsledere, der sluttede med at takke de deltidsansatte brandmænd for indsatsen samt virksomheden JKF og andre lokale virksomheder, der stiller folk til rådighed i dagtimerne.

Borgmester Mogens Jespersen deltog i en del af sammenkomsten, men måtte bryde op, da han skulle stå for et bryllup på rådhuset.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...