Havnø Mølles Venner holder på søndag sit traditionelle julearrangement, hvor Nordjyllands Historiske Museum ekstraordinært holder museet åbent

HADSUND: Søndag 25. november er der skruet op for julestemningen i Møllehistorisk Samling på Rosendals Alle 8, hvor Havnø Mølles Venner holder sit traditionelle julearrangement, og Nordjyllands Historiske Museum ekstraordinært holder museet åbent.

- Så tag hele familien med til en hyggelig dag på dit lokale museum og bliv klogere på både julens, møllernes og egnens spændende historie, opfordrer Havnø Mølles Venner.

Møllenisserne har denne dag indtaget museet, og de har gemt sig alle mulige steder i samlingen. Vi håber, at alle børn har lyst til at hjælpe med af finde de mange drillenisser, hønisser, grødnisser og møllenisser. Finder du nisserne kvitterer vi med en lille gave.

Der fortælles også gode julehistorie for hele familien, når møllenissen fra Havnø Mølle læser julefortællinger.

Hele dagen er der aktiviteter for børn – man kan for eksempel lave juledekorationer eller kværne mel med håndkraft og bage pebernødder med melet efterfølgende. Havnø Mølles Venner har nu sit eget dejlige mødelokale på museet med ovn, hvor vi kan bage de fineste julekager.

For beskedne 10 kr. til lys og materialer kan man også lave sin egen juledekoration.

I museumsbutikken kan man finde lækre julegaver og møllesouvenirs, og der er mulighed for at købe gløgg og æbleskiver, kaffe, te og saftevand.

Du kan også købe hjemmebagte småkager med hjem til kaffen. Der vil blandt andet blive solgt brunkager efter den opskrift, som blev brugt i forfatteren Hans Kirks barndomshjem på Doktorbakken i Hadsund. ”De brune kager” var faderen doktor Kirks yndlingssmåkage. Du kan også få opskriften med hjem, så du selv kan bage dem.

Overskuddet fra julearrangementet går til vedligeholdelsen af Havnø Mølle. Næste år er det 25 år siden at møllen blev museumsmølle. Møllen er i fin stand, og det skal den gerne vedblive at være. Du kan støtte op om bevaringen af Nordjyllands ældste vindmølle ved at besøge møllevennernes julearrangement.

På selve dagen kan du også melde dig ind i foreningen Havnø Mølles Venner eller købe et medlemskab som julegave til én, du holder af.

I dagens anledning er der gratis entré for alle.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...