Mindesten i Hadsund er nu flyttet til et mere ”trafikeret” sted efter 46 år på samme sted

HADSUND: Mindesmærke oppe ved det gamle plejehjem for enden af Timandsvej i Hadsund, er nu blevet flyttet til et nyt sted ved Bernadottegården i Hadsund.

”Vi har længe ønsket af flytte stenen til et mere ”trafikeret” sted i byen, så den smukke sten kan blive set af mange flere, fortæller formand for Hadsund Håndværker- og Borgerforening Leif Ringkær, der havde fået KA Transport og Montage ved Morten Dalgaard Andersen til at hjælpe med flytningen.

I Håndværkerforeningen vedtog man at opstille en sten til minde om freden, da krigen sluttede 4.-5. maj 1945, så Stevn Kalkværk blev dengang kontaktet og de forærede en stor natur sten, som Falck transporterede til pladsen ved Timandsvej ved De Gamles Hjem. Pastor A. Thomsen holdet hovedtalen og formand for Håndværkerforeningen møbelhandler Petersen inviterede derefter sognerådsformand Martinus Nielsen til på byens vegne at modtage stenen.

Afsløringen fandt sted 4. maj 1946 og efter højtideligheden gik man med fakkeloptog til Markedspladsen, hvor festen afsluttedes med bål og båltaler ved direktør Wenslev.

Stenen bærer inskriptionen:

9. april 1940

Hærget blev Landet af Mord og Vold

5. maj 1945

Men den springer Løver i Danmarks Skjold Rejst af Hadsund Håndværkerforening.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...