Børne- og undervisningsministeriet støtter ekstraordinært htx-uddannelsen i Hobro med 1,5 mio. kr.

Den nye himmerlandske uddannelsesinstitution, HEG, oprettede i sommers en htx-afdeling på Kirketoften 7 i Hobro.

Børne- og undervisningsministeriet har nu godkendt en bevilling på 1,5 millioner kroner til at hjælpe htx-uddannelsen godt i gang.

Pengene har ministeriet fundet i puljen til bedre uddannelsesdækning - en pulje, som netop har til formål at sikre et bredt geografisk uddannelsesudbud af erhvervsfaglige uddannelser som f. eks. htx.

Opstarten af htx i Hobro understøttes desuden af et tæt samarbejde med htx-uddannelsen i Aars, både på lærer og ledelsessiden, således at det sikres, at det er mange års erfaringer, der står bag genstarten af uddannelsen.

Pengene fra ministeriet skal blandt andet bruges til at istandsætte lokaler, indkøbe udstyr og sikre et godt studiemiljø, der kan understøtte eleverne på htx-uddannelsen, fortæller Else Ravn Rasmussen, som er afdelingsrektor på HEG og ansvarlig for at få startet htx-uddannelsen i Hobro godt op.

- Vi ved, at et godt studiemiljø er vigtigt for elevernes læring og trivsel, og derfor er vi også meget glade for, at ministeriet har valgt at støtte os fra denne pulje.

- Lige nu er vi på rundtur til alle Mariagerfjords folkeskoler for at informere om bl.a. htx-uddannelsen - og for at gøre opmærksom på, at det nu igen er muligt at tage en htx-uddannelse lokalt i kommunen.

- Det er jo en forudsætning for et stærkt uddannelsestilbud, at de unge er klar over, at de kan tage en htx-uddannelse lokalt i Hobro, konstaterer Else Ravn Rasmussen.

Studieretningerne på htx-uddannelsen i Hobro er i første omgang Science, Bioscience, Digitale medier og demokrati samt Iværksætteri.

Htx er ligesom hhx og stx en gymnasial ungdomsuddannelse, der giver adgang til de videregående uddannelser.

Htx er specielt kendetegnet ved, at der er mange fag som f.eks. teknologi og teknikfag, hvor teori og praktiske projekter går hånd i hånd.

Uddannelsen henvender sig i særlig grad til unge, som gerne vil læse videre til f.eks. læge, spildesigner, ingeniør eller fysiker eller søge ind på en lang række af professionsbacheloruddannelser som f.eks. softwareudvikler, diplomingeniør eller sygeplejerske.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...