FORFATTER: Som forfatter, født og opvokset i Hadsund, fortæller hun i Lysets Børn om begvenheder i Vesthimmerland under Besættelsen

HADSUND: Tirsdag 28. januar får Hadsund Bibliotek besøg af forfatteren Merete Just, der er født og opvokset i Hadsund.

Med sin bog ”Lysets børn”, har Merete Just skrevet en gribende skildring af begivenheder, der fandt sted i Vesthimmerland under besættelsen.

Du kan med andre ord komme til en spændende aften med lokalt islæt og historier om de mørke år under 2. Verdenskrig.

”Lysets børn - en himmerlandsfortælling” skildrer et Danmark med små landbrug og husmandsbrug.

Længslen

En tid, hvor alt blev lagt til rette efter vejr og vind - og hvor det var under gårdejerens værdighed at fodre hønsene. Landbruget som det var, før det blev til store og effektive fabrikker. Og hvor folk sjældent kom udenfor sognet.

Men det betyder ikke, at de ikke havde længslen.

Bogen fortæller om forventninger, der brister, landsbysladder, onde begivenheder under besættelsen og de år, der fulgte. Og så er der alle de forviklinger, der opstår, når mennesker ikke tør at tale sammen.

Inspireret af egen slægt

Merete Just blev født på adressen Brinken 5 i Hadsund i de første uger af 1970 som datter af pressefotograf Marianne Andersen og nu afdøde lokalredaktør Anders Christian Andersen.

50 år efter familiens flytning til byen er Merete Just i sin første roman stærkt inspireret af begivenheder i sin egen, vesthimmerlandske slægt fra 1914 og til bogen slutter i Hadsund i august 2001.

Foredraget finder sted i Hadsund Kulturcenter. Der er fri entre, men husk tilmelding via www.himmerlandsbilletten.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...