Mariagerfjord Kommune skal være et godt sted at bo, leve og arbejde - også for bierne

HADSUND: Udvalget for Teknik og Miljø har besluttet, at Mariagerfjord Kommune skal være en ”Bi-venlig kommune”. Det sker ved at så flere blomster ud i landskabet, hvor de sultne bier kan finde føde i form af nektar og pollen.

Mariagerfjord Kommune skal være et godt sted at bo, leve og arbejde - også for bierne. Kommunen vil nemlig være bi-venlig kommune, fordi de vilde bier trænger til en hjælpende hånd i disse år.

For årtier tilbage stod der blomster overalt i vejkanter, på engene og der var ukrudt i markerne, men i dag er der blevet længere mellem blomsterne i landskabet. Det betyder, at de vilde bier har sværere ved at indsamle pollen og nektar, som de er afhængige af.

- Vi vil forbedre vilkårene for naturen i kommunen. Det bruger vi en del tid på for tiden. Derfor er det helt naturligt, at vi skal hjælpe de vilde bier og de mange andre insekter, der er afhængige af blomster i landskabet, siger udvalgsformand for Teknik og Miljø Jørgen Hammer Sørensen.

Kommunen har besluttet, at der til foråret bliver sået blomster på mindst én hektar kommunal jord for at komme de sultne bier til undsætning.

- En hektar er en god start. På sigt vil vi dog gerne plante på et større kommunalt areal og gerne på bynære arealer. Det bliver også en fryd for øjet for de mange forbipasserende, som kan se frem til synet af en blomstrende eng, siger udvalgsformanden.

Kommunen får endda hjælp udefra, da Hobro Golfklub har besluttet at støtte det bi-venlige tiltag og dermed tilså mange af deres ledige arealer med bi-venlige blomster.

- Det er et flot initiativ, som jeg kun kan bakke op om, slutter Jørgen Hammer Sørensen.

For at være bi-venlig skal kommunen plante én hektar jord med bi-venlige blomster. Det betyder, at der allerede i sommeren 2019 vil være mindst én hektar mere med blomstrende urter i kommunen.

- Vi vil bruge en frøblanding med blomster, der er indsamlet og hører naturligt hjemme i Danmark. På den måde kommer det ikke kun bierne til gode, men også nogle af de urter, som efterhånden har svært ved at finde fodfæste i landskabet, siger biolog Anders Horsten.

Mariagerfjord Kommune vil også informere mere om de vilde bier. Kommunens naturvejleder er blandt andet tilknyttet projektet og vil tilbyde ture for skoleklasser med fortællinger om bierne. Ligesom der vil være information om, hvordan man selv kan gøre sin have mere bi-venlig.

Det er Dansk Biavlerforeningen, der har stiftet en mærkningsordning, hvor kommunen kan blive bivenlig kommune. Ordningen skal både hjælpe honningbien, som vi i dag holder som husdyr, men også de omkring 250 arter af vilde bier, hvoraf mange er truede og sjældne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...