Interesserede i renoveringen må vente lidt endnu

Sponsorer, samarbejdspartnere og alle andre - der interesserer sig for renoveringen af Lyshøj Mølle ved Havndal - må vente til næste år med at komme til Grundlovsfest, da begivenheden i år er aflyst.

- Vi havde håbet på - ved samme lejlighed - at kunne vise den nye møllehat færdig monteret på toppen af mølletårnet, men sådan skulle det ikke være, oplyser Ove Knudsen på vegne af Lyshøj Mølles Venner og Den selvejende institution Lyshøj Mølle, da vi er blevet forsinket på grund af nedlukningen, så der ikke har været arbejdet på hatten i en 6-8 uger.

Møllevennerne er så småt i gang igen, og har fordelt arbejdet over flere dage, så de ikke kommer for tæt på hinanden og møllehatten er nu så tæt på at være færdig, med det arbejde de laver mens den står på jorden.

I løbet af små 3 uger er de klar til at tagdækkeren kan komme i gang og mens det sidste arbejde foregår på jorden, skal vennerne også i gang med toppen af mølletårnet. De skal have hævet det nuværende tag, så de kan komme til at skifte krøje-ringen, samt diverse træbjælker, hvor toppen skal monteres.

Søger midler til vingerne

Lyshøj Mølles Venner forventer at møllehatten er monteret sidst i september og er derfor lige nu ved at søge midler hjem til vingerne, hvor de skal bruge ca. 1. mio. kr.

- Så er der nogen der kunne tænke sig at give et beløb til projektet, stort eller lille – kan følgende konto nr. anvendes, 9329 3172402606, og når de ved hvornår hatten er på plads, bliver der nok holdt en lille højtidelighed, men mere herom senere, lover Ove Knudsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...