Turen gik til Orvieto, hvor man boede hos andre italienske unge og deres familier i en uge

MARIAGERFJORD: I juli i rejste en flok danske unge fra hele Mariagerfjord Kommune til Orvieto i Italien. Her skulle de bo hos italienske unge og deres familier i en uge.

- Det var en stor oplevelse. som gjorde, at vi lærte en hel masse om deres kultur og familieliv. Vi har blandt andet lært at spisetiderne i Danmark og Italien er meget forskellige, de spiser fx. ofte først aftensmad ved 8-9 tiden, fortæller Maria Louise Bech Hansen, Hobro, som var med på turen, og tilføjer:

- Vi har også lært, at alle italienske familier er enormt gæstfrie, og vi måtte ikke selv tage vores tallerkner af bordet. Hele ugen bød på en lang række aktiviteter for danskerne og italienerne i fællesskab, lige fra afslapning ved poolen til vandretur og sport.

Udvekslingen er et samarbejde mellem Cittaslow Orvieto, Associazione Genitori Orvieto (familliesammenslutningen Orvieto), Cittaslow Mariagerfjord, Kultur & Fritid og Mariagerfjord Ungdomsskole.

I forbindelse med dette var lederen for Cittaslow Orvieto, Pier, med til mange af aktiviteter. Blandt andet førte han an på den 20 kilometer lange historiske vandring fra Orvieto til Bolsena.

- I løbet af ugen var der både op- og nedture. Kommunikation kan være en svær ting, når man bor ved helt fremmede mennesker, som ikke alle sammen kan tale engelsk. På trods af dette tog alle danskerne disse udfordringer med oprejst pande, og alle fik en stor oplevelse ud af det, siger Maria Louise Bech Hansen.

- Ved svære situationer har vi danskere også stået klar til at snakke og hjælpe hinanden, og derfor har vi ikke blot fået et super godt sammenhold, men også venskaber, som man ellers ikke havde troet kunne opstå. At rejse på denne måde, og få oplevelser med mennesker, som man normalt ikke ville have mødt, giver et sammenhold, som man ikke ville kunne forstå, før man selv har oplevet det. På trods af den store aldersforskel ved deltagere på 13-18 år, var der en uforklarlig dynamik både i hele gruppen af danskere og italienere, og internt i den danske gruppe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...