Arkiv i Visborg ser ud til at flytte til Hadsund fra årsskiftet

Hvis ikke borgerne i Visborg selv ønsker af fortsætte driften af Lokalhistorisk forening for Visborg Sogn, træder en fusion med Hadsund Museumsforening & Lokalhistorisk Arkiv i kraft fra 1. januar 2021.

Det oplyser formanden for arkivet i Hadsund, Dennis Lybech, der for et par måneder siden modtog en henvendelse fra Mariagerfjord Kommune om at overtage og flytte arkivet i Visborg til Hadsund, da der ikke længere er nogen interesse for at drive arkivet videre.

Dennis Lybech fortæller videre, at der nu er et brev på vej til borgerne i Visborg om situationen.

Lokalhistorisk forening for Visborg Sogn har hidtil haft lejet sig ind hos Visborg Husflidsforening, og husflidsforeningen og formand Jens Lund har flere gange i løbet af 2020 forsøgt at få hjulene i gang igen.

Et par generalforsamlinger i løbet af året affødte dog ingen nævneværdig reaktion fra lokalsamfundets side, så nu videregives stafetten i stedet til lokalarkivet i Hadsund sammen med lokalarkivets protokol, papirer og sparekassebog.

Tidligere medlemmer af Lokalhistorisk forening for Visborg Sogn får tilbud om at fortsætte som medlemmer i den nye organisation, og hvis det ønskes, er arkivet i Hadsund endda indstillet på at lave en særlig åbningstid for Visborg-borgerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...