Nyt slæbested og ny bro står nu næsten klar

I løbet af få dage kan et nyt slæbested og en ny kraftig bro tages i brug ved Als Odde.

Virksomheden NY BYG er ved at lægge sidste hånd på arbejdet, der har stået på i nogle få uger.

Via slæbestedet kan lystbåde sættes i fjorden og igen hives på land, og den nye bro gør det muligt at trække en båd ud og ind fra og til kysten.

Planen om at etablere det ny slæbested har stået på ønskesedlen i længere tid, men har måttet afvente Kystdirektoratets velsignelse. Da den var i hus, blev arbejdet, som bekostes af kommunen, sat i gang.

Der er i forvejen et slæbested ved siden af Als Odde Vandskiklubs hus et halvt hundrede meter længere inde i fjorden, men det ender ud i forholdsvis lavt vand, så det kun er muligt at søsætte mindre og fladbundede både. Med det nye sted kan større lystfartøjer med køl søsættes på odden.

Antallet af lystbåde, der sejler ud fra stedet har været stadig stigende. Der er flere mindre bådebroer, hvor fartøjerne fortøjres i sommermånederne, men adskillige bruger at tage båden med på trailer til og fra Als Odde. Her er det nye anlæg en stor hjælp. Selve slæbestedet er cementbelagt, så en trailer efterspændt en bil kan sætte båden næsten helt ud i vandet.

I godkendelsen fra Kystdirektoratet hedder det, at slæbestedet og broanlægget ikke påvirker kystlandskabet negativt. Man har derfor givet tilladelsen uden at der udarbejdes en konsekvensrapport.

Slæbestedet vil også kunne benyttes af redningsmandskabet, når en båd skal hurtigt i vandet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...