MARIAGER: Poul Martin Petersen fra Hem ved Mariager ejer et af tre steder i Danmark, hvor man med sikkerhed ved, at den uhyre sjældne orkidé Hvid Sækspore vokser. Orkidéen står på listen over planter, som er akut truet af udryddelse, og Poul Martin Petersen har derfor udlagt ni hektar af sin jord for at beskytte den sjældne orkidé. For det modtog han tirsdag 15. Juni Fondens pris for at gøre en ekstra indsats for den danske natur og sikre, at Hvid Sækspore kan overleve.

- Jeg er meget stolt over at få prisen. Det er et kæmpe skuldreklap. Jeg vil dog gerne dele æren med Mariagerfjord Kommunens biologer, som har hjulpet mig med at sikre, at orkideen har det godt, siger Poul Martin Petersen.

Orkidéen vokser kun under de rette forhold på heder, overdrev, enge og skrænter og kræver optimal græsning.

Sammen med Mariagerfjord Kommune sørger Poul Martin Petersen for, at heste græsser på arealerne hele året. Desuden opsætter kommunen hegn om den hvide sækspore, så den får lov at blomstre, uden at dyrene æder den. Det sker sammen med de sjældne blomster guldblomme, plettet kongepen og skov-gøgelilje, som også vokser på arealet, og som også skal beskyttes.

Landmanden har en høj stjerne i Mariagerfjord Kommunes naturafdeling.

- Pouls flotte indsats og store vilje til samarbejde tjener som eksempel for andre. Han har frivilligt udtaget ni hektar af sin ejendom til natur, som tidligere lå som ager eller juletræsplantage. Det er en fantastisk flot og uegennyttig indsats for Danmarks truede natur, som fortjener at blive hyldet, siger biolog Anders Horsten fra Mariagerfjord Kommune.

- Poul er en god ambassadør for det gode samarbejde mellem lodsejere og myndigheder, og det er derfor, at vi har indstillet ham til 15. Juni Fondens pris på 75.000 kr., slutter Anders Horsten.

15. Juni Fonden har som et af sine formål at medvirke til at sikre og forbedre de danske landskabelige og naturmæssige værdier samt den danske flora og fauna.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...