Per Kruse er ansat ved Dava Foods

HADSUND: Per Kruse, landbrugschef ved Dava Foods, fejrer 14. juni sin 60 års fødselsdag.

Per Kruse er opvokset på Vestfyn, og han bor i dag i Sdr. Vilstrup ved Kolding. Per er regnskabsuddannet, og han startede sin karriere som handelselev for Elias B. Muus A/S i 1978, hvor han blev udlært i 1980.

I 1984 startede Per i Farre Food som fjerkræskonsulent. Det blev startskuddet til hans karriere i fjerkræsbranchen, som nu kører på 35. år.

Passion for fjerkræ siden 1984

Fjerkræ er Pers interesse, og det viste sig først med stillingen som fjerkræskonsulent i Farre Food. Sidenhen har Per blandt andet arbejdet for konsulenttjenesten B.S. Fjerkræ ApS, været salgschef ved Korn- & Foderstof Kompagniet, direktør i Fællesrugeriet A.m.b.a. Herefter fortsatte han ved DanHatch A/S og efterfølgende som produktions- og salgschef i Triova. I 2016 tiltrådte han som landbrugschef ved DAVA Foods.

Pers karriere har været spændende og præget af forskelligartede arbejdsopgaver og titler, men hans fokus været det samme: Fjerkræ og interessen for, hvordan velfærd og produktivitet uløseligt hænger sammen. Han har trivedes med de mange forskelligartede opgaver, og den kontakt han har haft til mange fjerkræsproducenter igennem tiden, og den omstillingsparathed producenterne har vist og været igennem.

For Per har i sin tid i branchen bevidnet stor udvikling. Da han startede i Farre Food i 1984 var der 14 fjerkræslagterier – i dag er der to af betydning tilbage. Per tror, at udviklingen i branchen fortsætter. ”Jeg tror, at vi i den nære fremtid se et øget fokus på bæredygtighed og dyrevelfærd, og forbrugerne vil sætte større krav til det. Heldigvis har vi i branchen allerede produkter, der på begge punkter er langt fremme. Det er et godt fundament at bygge videre på”, fortæller Per.

Et uvurderligt netværk

Per tillægger sit gode netværk en stor del af sin fortsatte passion til fjerkræ. For Per har igennem tiden opbygget et stort netværk nationalt og internationalt, som han er glad og taknemmelig for.

Per er som kollega således en vidensbank, hvilket vi som kolleger i DAVA Foods nyder godt af. Er der noget vi ikke ved, spørger vi bare Per. Er der en enkelt gang noget, Per ikke kan svare på, rådfører han sig i sit netværk og litteraturen og kommer hurtigt tilbage med et kvalificeret svar. Tilmed er Per dedikeret og hjælpsom, og der er altid smil på læberne og en frisk kommentar med på farten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...