Juleklip og aks er skiftet ud med spændende fortællinger onsdag på Museet i Hadsund

HADSUND: Fortælleværkstedet på Museet får onsdag formiddag 28. november besøg af Lise Andersen og Gerda Jensen, to garvede damer med en mangeårig gang på Nordjyllands Historiske Museum, Rosendals Alle 8 i Hadsund, hvor også Hadsund Museumsforening & Lokalhistorisk Arkiv holder til.

Daglig leder af Lokalhistorisk Arkiv - som står bag fortælleværkstederne - Birte Overgaard fortæller om programmet for dagen: Lad saksen blive hjemme! Og hvorfor nu det. Jo, i en tidligere omtale af dagens program hed det, at der skulle klippes julehjerte og julepynt til juletræ og hjem, men det var ikke det, som Lise og Gerda senere har aftalt med mig, undskylder Birte Overgaard.

Men det bliver alligevel spændende, fastslår Lise Andersen, som har gjort bestyrelsen opmærksom på misforståelsen. Gerda har lovet at fortælle om den fantastiske samling af juletræspynt, som findes på museet i Hadsund, og som hun i sin tid sørgede for at få bevaret for eftertiden, og derefter vil jeg fortælle om historien bag de forskellige pynteting, vi hænger på juletræet: lys, kurve, hjerter, kugler....

Gerda og Lise vil også vise noget af det gamle juletræspynt frem - noget af det er mere end 100 år gammelt.

Husk også ”Jul i Det Gamle Arkiv”, fra lørdag middag 1. december, hvor der jules igen med udstilling, lotteri, klipning af juleting og masser af andre sjove tiltag, bl.a. en julequiz for børn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...